Mannen hade länge varit misstänkt för att ha sexuellt utnyttjat en flicka.
Mannen hade länge varit misstänkt för att ha sexuellt utnyttjat en flicka. - Foto: TT / NBC

Polisen besökte misstänkt sexförbrytare – fyndet i källaren chockade hela staden

Grannarna hade ringt polisen efter att "någonting verkade som att det inte stämde".


Bucks County i Pennsylvania har skakats av ett fasansfullt sexbrott. Under lördagen genomförde polisen en husrannsakan hemma hos en misstänkt sexförbrytare. Väl i huset och i källaren fann polisen någonting de aldrig hade kunnat föreställa sig, rapporterar lokala NBC10.

Mannen som äger huset var anklagad för att ha förgripit sig på en tonårig flicka som adopterades bort av sina föräldrar, som tillhörde amish-folket, till den 51-årige mannen. Detta eftersom han hade varit med och hjälpt familjen ekonomiskt.

Men flickan vara bara en av tiotalet flickor som bodde i huset.

– Alla barnen bara sprang och irrade omkring. Några gömde sig. De var väluppfostrade men rädda, säger John Krimmel till NBC10 om hur barnen agerade när polisen tog sig in i huset.

Anledningen till att polisen dök upp vid huset var efter ett tips från en granne som känt att någonting inte stämde. Grannarna fick sedan en chock när det visade sig hur många flickor som fanns i huset.

Huset, som var vitt med blå dörrkarmar, var i dåligt skick med oklippt gräs. Den äldsta flickan som hittades polisens husrannsakan var 18 år gammal. Då berättade hon att två av de yngsta barnen, tre år och sex månader gamla, var hennes.

När grannarna försökte att hälsa på flickorna kom alltid mannen ut och då sprang flickorna genast in i huset igen. Barnen var förbjudna att prata med främlingar. Polisen har faktiskt kontaktats av flertalet grannar genom åren, men det ska då inte funnits tillräckligt med bevis för en husrannsakan.

En tålmodig granne vägrade dock ge upp och kontaktade de sociala myndigheterna. Den 51-årige mannen erkände vid gripandet att han sexuellt utnyttjat den äldsta flickan – och att han var pappan till de två småbarnen.

Det slutar dock inte här. Ytterligare ett par har åtalats för att ha gett bort sin dotter till mannen samt att de även varit på plats när sociala myndigheterna besökte huset. Då sa paret att de var föräldrar till alla de tio barnen som fanns i huset utöver de två som 51-åringen fått med den 18-åriga flickan.

Kvinnan i paret ska vid flera tillfällen ha sagt att den misstänkte är "en fantastisk man". Enligt Philadelphia Inquierer ska polisen ha sagt att flera av barnen uttryckt sig positivt om mannen. Någonting som beskrivs som hjärntvättning.

Polisen som var på plats beskriver situationen som "helt absurd".

– Vi hittade bara fler och fler barn hela tiden, säger John Krimmel till Philadelphia Inquierer.

Myndigheter tror att 18-åringen och 51-åringen utvecklade en relation som ett gift par. Man tror inte att någon av flickorna gått i skolan och troligtvis aldrig har besökt en läkare.

NBC10 beskriver hushållet som någonting simpelt och självförsörjande som liknar hur amish-folk lever.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.