Leoni har fött tre bedårande hajbebisar vid namn Cleo, CC och Gemini.
1 av 4
Leoni har fött tre bedårande hajbebisar vid namn Cleo, CC och Gemini. - Foto: Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium
Leoni som är 20-någonting lade 41 ägg, varav tre kläcktes, trots att ingen hane varit involverad.
2 av 4
Leoni som är 20-någonting lade 41 ägg, varav tre kläcktes, trots att ingen hane varit involverad. - Foto: Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium
De supergulliga bebisarna är nu några månader gamla.
3 av 4
De supergulliga bebisarna är nu några månader gamla. - Foto: Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium
Och eftersom de föddes genom så kallas jungfrufödsel kanske någon av dem är haj-Jesus.
4 av 4
Och eftersom de föddes genom så kallas jungfrufödsel kanske någon av dem är haj-Jesus. - Foto: Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium

Haj blev mystiskt gravid – trots att det inte fanns några hanar i akvariet

En haj i ett australiensiskt akvarium fick just tre ungar utan att ha parat sig. Så nu hoppas vi att någon av bebisarna kommit för att frälsa alla hajar från deras synder.


Leoni är en 20-någonting-år gammal leopardhaj som bor i Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium i Queensland, Australien, skriver Metro.

Personalen säger att Leoni lade 41 ägg, utan att para sig med en hane. Men trots detta kläcktes tre av äggen.

Eftersom en hanhaj inte varit inblandad i födseln är de små bebishajarna tre flickor eftresom Leoni inte fick några Y-kromosomer involverade vid äggläggningen.

De tre hajbebisarna har nu döpts till Cleo, CC och Gemini. De borde i praktiken vara kloner av sin mamma, eftersom inga andra gener funnits att blanda med.

Men faktiskt så har bebisarnas DNA kastats om av sig själva för att de inte ska vara kloner.

Fenomenet med jungfrufödslar bland leopardhajar är inte helt okänt, men ska vara ovanligt.

– Vi är inte helt säkra på hur ofta det här händer i naturen, eller om det är ett sätt att bibehålla rasen när det inte finns några hannar tillgängliga, säger Laura Coulton, som arbetar på akvariet.

Nu ser forskare fram emot att iaktta de små hajflickorna i framtiden, då en jungfrufödselbebis aldrig setts reproducera sig, rapporterar Metro.

Gillar du hajar? Eller hatar du hajar och har världens hajskräck? Oavsett borde du läsa om den här kvinnan som fightades med en haj – och vann.

/
Haj
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du någon av bebisarna är haj-Jesus?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

1 timme sedan
Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

1 timme sedan
I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.