Nu är Italiens värsta maffiaboss äntligen gripen. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln)
1 av 3
Nu är Italiens värsta maffiaboss äntligen gripen. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln) - Foto: TT BILD
Maffian har använt sig av bland annat affärsverksamheter i Italien för att tvätta pengar. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln)
2 av 3
Maffian har använt sig av bland annat affärsverksamheter i Italien för att tvätta pengar. (OBS restaurangen på bilden är inte relaterad till artikeln) - Foto: TT BILD
Maffian har gjort sig kända för bland annat utpressningsverksamhet och knarkhandel.
3 av 3
Maffian har gjort sig kända för bland annat utpressningsverksamhet och knarkhandel. - Foto: TT Bild

Italiensk maffiaboss gripen – efter 20 år på flykt

Maffiabossen är en av Italiens mest eftersökta män sedan 20 år tillbaka. I helgen kunde han äntligen gripas.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Om du är en maffiaboss som har levt på flykt i 20 år efterlyst för människorov, vapenbrott och två mord, då är det ganska rimligt att du sover med en laddad pistol under kudden.

Ernesto Fazzalari, 46 år, har varit en av Italiens mest eftersökta och farliga brottslingar sedan slutet av 1980-talet och dömdes i sin frånvaro till livstids fängelse 1999. Nu är jakten över.

Fazzalari är ledare för 'Ndranghetamaffian som sysslar med bland annat beskyddarverksamhet, politisk korruption, narkotikahandel och illegal sophantering i Kalabrien på Italiens stövelspets.


Det är inte heller ovanligt med kidnappningar i utpressningssyfte. Under maffiakriget dödades 32 människor Ernesto Fazzalaris hemstad Taurianova.

Enligt CBS News har Ernesto Fazzalari kunnat arbeta vidare även under sin tid på flykt, medan han gömt sig i områden som 'Ndangheta kontrollerat.

I helgen stormade italienska polisen Fazzalaris lägenhet i en avlägsen del av Kalabrien, där han låg och sov bredvid sin partner med laddat vapen. Polisen hann överrumpla Fazzalari i sängen innan han fick tag i vapnet. Gripandet beskrevs av polisöversten Lorenzo Falferi som att Fazzalari i princip vaknade i handfängsel.

På Twitter skriver premiärminister Matteo Renzi ”Tack domare och rättvisans krafter. Viva l'Italia” och hyllar det arbete som ledde till att polisen äntligen kunde gripa maffiabossen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om när över 100 maffiamedlemmar greps i Italien i februari i år. Här kan du också läsa om varför neutrala cigarettpaket skulle vara en dröm för den italienska maffian.

Har du varit i Italien?
Tack för din röst!