Måndag 8 Aug
Stockholm

Han kallas världens ledsnaste isbjörn – fångad för en bra selfie

Det här gör oss så ledsna men nu har det startats en namninsamling för att få honom fri.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De är vana vid fria vidder och orörd natur. Att fånga in en av jordens ståtligaste djur, isbjörnen, och sätta den i en liten glasbur mitt i en galleria, måste vara något av det grymmaste människan kan göra.

Isbjörnen syns i ett klipp som djurrättsorganisationen Animal Asia lagt upp och där ser man det stackars djuret ligga helt apatiskt i vad som förefaller vara en alldeles för liten glasbur med ett stelt uppbyggt landskap i betong.

Gallerian som är den här isbjörnens fängelse ligger i Kina och heter Grandview Aquarium. Besökare kan när som helst knacka på rutan och störa den magnifika isbjörnen, många gör det för att få en så bra selfies som möjligt.

I gallerian finns också vitvalar och en varg.

Nu har Animal Asia startat en namninsamling för att få isbjörnen fri och stänga Grandview Aquarium, redan har de fått ihop 153 000 namn.

– Att ta djur från deras naturliga miljö kan aldrig försvaras, och när det ser ut som på Grandview Aquarium är det värsta möjliga situation, säger en talesperson för Animal Asia, Dave Neale.

– Även om de som äger stället säger att isbjörnen är där i utbildningssyfte så märks det tydligt att enda anledning är att tjäna pengar” säger Dave Neale till Daily Mail.

Djurrättsorganisationer i Kina har även tidigare ingripit mot dålig djurhållning, Nyheter24 har tidigare skrivit om den här händelsen när man räddade 1000 hundar från att bli mat på en festival.

Kommentera (5)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.