Saknar du någon i Nice?
Saknar du någon i Nice? - Foto: TT Bild

Saknar du någon i Nice? Så kan du sprida information för att hitta dem

Det finns flera sätt att sprida information på sociala medier om personer som du inte hör något ifrån som befunnit sig i Nice.


Åtminstone 84 personer har dödats, inkluderande tio barn, efter att en lastbil körde igenom en stor folkmassa under nationaldagsfirandet i Nice.

Föraren, Mohame Lahouaiej Bouhlel, sköts ihjäl på plats av polisen.


Nu finns det flera sociala medier som riktar in sig på personer som söks av familj och bekanta. Så här kan du nå ut med information om saknade personer:

TWITTER

Recherche Nice

På Twitter-kontot @Avis2recherche twittras namn och foton ut på personer som saknas med information. Om du vill att din information sprids så twittra kontot med all info du har.

Nice Find People

Ett liknande konto som twittrar ut bilder och namn på så många saknade personer som möjligt. De retweetar också bilder och information om saknade personer. Man kan skicka DM till kontot.

SOS Nice

Ytterligare ett Twitter-konto som samlar information om saknade personer i Nice. Finns under @urgenscesnice. De delar också bilder på personer som är skadade eller har dött till följd av dådet.


FACEBOOK

Safety Check

Facebook aktiverar sitt egna Safety Check efter Nice-dådet. Där kan människor som befinner sig i Nice markera sig själva som "säkra". Om du är i Nice kan du använda den här funktionen så att din familj och vänner vet att du mår bra. Du kan också se vilka av dina vänner som markerat sig själva som "säkra".

Recherche Nice

Liknande Twitter-kontot samlar den här Facebook-sidan information och bilder om personer som saknas. Foto, namn, ålder och annan viktig information delas. Du kan skicka in en bild och information på deras vägg så delar de det vidare.

TELEFON

Ett krisnummer direkt till UD har upprättats. Telefonnumret är 08-405 92 00.

Annars kan man ringa till svenska ambassaden i Frankrike:



/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!