Tvillingarna chockade alla under den dramatiska förlossningen – här är de idag

- 20/07/2016, 14:31

Att tvillingar sägs ha ett alldeles speciellt band är allmänt känt. Men Jenna och Jillians entré i världen slår oss alla med häpnad.

Att oroa sig inför förlossningen tillhör ofta en stor del av de flesta blivande föräldrarnas tillvaro under graviditeten.

När Sarah Thistlethwaite från Akron, Ohio i USA dessutom blev beordrad sängläge av läkare i nästan två månaders tid under slutet av graviditeten, så var det säkert inte helt lätt att släppa tankarna på vad som skulle kunna gå fel.

Läkarna och de blivande föräldrarna hade all anledning att vara oroliga, då det visade sig att tvillingarnas navelsträngar hade snurrat ihop inne i livmodern, vilket innebär en risk för att blodförsörjningen täpps till och i allra värsta fall skulle ha kunnat leda till att barnen inte överlevde.

– Det är den ovanligaste formen där navelsträngarna snurras och också den farligaste, berättade förlossningsläkaren Melissa Mancuso vid Akron Children's hospital för People, vilket även Expressen har skrivit om.

När det så äntligen var dags för tvillingarna att komma till världen i början av maj 2014, så gjorde de det med finaste möjliga entré.

För ut kom flickorna, i allra högsta grad levande och friska.

Hand i hand.

Bildkälla: Facebook

Det chockerande ögonblicket gjorde att det först blev alldeles tyst i rummet och förlossningsläkaren höll andan av häpnad.

Därefter började alla i förlossningssalen att gråta, både av lättnaden över att allt gick bra tillslut, men givetvis också av det storslagna sättet de efterlängtade tvillingarna kom till världen på.

Två år senare är nu tvillingsystrarna som vilka pigga och glada barn som helst. Men det speciella bandet barnen emellan är fortfarande påtagligt.

– Ibland går min make in i en affär och tar med en av flickorna in. Men då blir de båda väldigt upprörda för att de saknar varandra. Om en av flickorna gråter så försöker den andra trösta, de tar verkligen hand om varandra säger tvillingarnas mamma Sarah Thistlethwaite.

Här kan du läsa om en annan mamma, som födde siamesiska tvillingar som delade nästan alla livsviktiga organ. Missa inte heller att se vad som händer när tvillingar gör face swaps med varandra.

Önskar du att du hade en tvilling?