Linda vägrade flytta på sig för vägarbetarna och anledningen är så vacker

Nu avslöjar 70-åringen varför hon satt där hon satt och ja, det lönar sig att protestera!


Vissa fighter är viktigare än andra och man ska inte döma folk för tidigt. Det kan vi lära oss av den här fina historien.

Det började med ett klipp från Birmingham. Flera vägarbetare ses lägga ny asfalt utanför ett bostadsområde. Men mitt i vägen sitter 70-åriga Linda Mills på sin rullator. Hon vägar flytta på sig.

Arbetarna finner ingen annan råd än att lägga asfalt runt Linda och lämna ett hål i marken. Bilden och klippet spreds såklart på social media men först nu berättar Linda om bakgrunden till protesten.

Linda är sedan flera år rörelsehindrad och har frågat ansvariga i kommunen om de inte kunde ta bort den onödiga kanten som gick runt parkeringsplatsen när de ändå skulle lägga ditt ny asfalt. Kanten gjorde att Linda hade svårt att lämna huset.

När så arbetarna kom fick hon reda på att de bara skulle lägga dit asfalten, de skulle inte ta bort någon kant. Linda blev så klart både ledsen och arg, att ingen lyssnade på henne. Därför satte hon sig mitt i vägen.

Men det finns ett fint slut på den här historien, de styrande i Birmingham fick upp ögonen för problemet och skickade genast dit arbetarna för att göra om och göra rätt. Så nu kan Linda utan problem lämna sitt hus.

Det lönar sig att protestera! Heja Linda!


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Polisen rapporterar om brand, Degerfors

"Räddningstjänsten befinner sig på Stora Valla i Degerfors och släcker brand", skriver polisen på sin hemsida.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.