De här killarna fick inte ha shorts i skolan – då gjorde de det här

- 24/07/2016, 20:40
Killarna fick inte ha shorts på sig i skolan trots värmeböljan. Då gjorde det det hör för att lösa det istället.

Killarna fick inte ha shorts på sig i skolan trots värmeböljan. Då gjorde det det hör för att lösa det istället.

Twitter/TT

Killarna blev hemskickade när lärarna såg att de bar shorts, det de gjorde då krossade skolans klädkodsregler totalt.

Eftersom det just nu pågår en värmebölja i Storbritannien valde några killar från Longhill High School i östra Sussex att byta ut sina skoluniformsbyxor mot shorts istället, det skriver Independent.

Det var förra torsdagen som killarna kom med sina idrottsshorts till skolan istället för de vanliga långbyxorna. Något som skolledningen dock inte alls var nöjda med.

Trots att shortsen hade skolans logga på sig skickades killarna hem för att byta om eller nekades att gå på lektioner iförda shortsen.

Detta gjorde att de 13 och 14-åriga killarna två dagar senare valde att sätta på sig något helt annat, nämligen skoluniformskjolar. Många av dem uppmuntrade av sina föräldrar.

Här är en av pojkarna i de shorts som de först använt till vänster. Till höger står han i den kjol som till skillnad från shortsen var helt okej.

Rektorn på skolan kommenterade killarnas tilltag med att säga:

– Jag har hög standard när det kommer till uniformen, och idag, på grund av det varma vädret har dessa standarder ifrågasatts av cirka två procent av studenterna och föräldrar.

Enligt en av pojkarna som bar kjol under skoldagen så sade samma lärare som inte tillåtit shortsen att kjolen var okej, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att en transperson nekades att bära kjol i skolan – då gjorde eleverna det här fina för att stötta.