Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamman skulle svalka sin bebis – sonen fick andra gradens brännskador

- 24/07/2016, 19:18
Sonen fick andra gradens brännskador över 30 procent av sin kropp.
1 av 2

Sonen fick andra gradens brännskador över 30 procent av sin kropp.

Faksimil ABC15

Hon vill nu varna andra.
2 av 2

Hon vill nu varna andra.

Faksimil ABC15

Mamman skulle fylla upp en plaskpool åt sin lille son, men istället fick sonen andra gradens brännskador. Nu vill mamman varna andra.

När Dominique Woodger från Arizona i USA skulle svalka sin nio månader gamla son gick det väldigt, väldigt fel.

I Arizona härjar just nu en värmebölja vilket gör att många söker sig till vatten för att svalka av sig. Det var just det Dominique tänkte göra för sin son. Hon brukar nämligen fylla upp en plaskpool åt sonen under de heta dagarna.

Precis som vanligt placerade hon sonen på marken medan hon satte på vattnet från vattenslangen som fanns på gården. Vad hon inte hade tänkt på då var att vattnet som redan fanns i slangen blivit uppvärmt av solen under hela dagen.

– Jag trodde att han grät för att han var arg över att få vatten i ansiktet, han hatar det. Jag trodde inte vattnet brände honom, säger Dominique till en lokal TV-station.

Bildkälla: Faksimil ABC15

Efter olyckan hade sonen andra gradens brännskador över 30 procent av sin kropp.

Enligt brandmannen Larry Subervi vid Phoenix brandstation är den här typen av brännskador ganska vanligt förekommande. Enligt honom kan vattnet i en vattanslang som lämnats ute på gården lätt bli uppemot 80 - 90 grader varmt.

– I sådan fall räcker det med 10 till 30 sekunders exponering för att det ska bli andra gradens brännskador, säger han till ABC15.

Läkare har sagt att Dominiques son kommer bli helt återställd men hon vill nu varna andra föräldrar för att inte begå samma misstag.

– Var försiktig, känn på vattnet innan du låter dina barn komma i närheten av det, säger hon till ABC15.

Har du bränt dig på vatten från vattenslangen?