FBI:s bilder som visar hur sönerna och pappan skulle kunna se ut i dag.
1 av 7
FBI:s bilder som visar hur sönerna och pappan skulle kunna se ut i dag. - Foto: FBI
Cherles Jason Vosseler.
2 av 7
Cherles Jason Vosseler. - Foto: FBI
Cherles Jason Vosseler vid tiden för försvinnandet.
3 av 7
Cherles Jason Vosseler vid tiden för försvinnandet. - Foto: © FBI
Charlie Vosseler.
4 av 7
Charlie Vosseler. - Foto: FBI
Charlie Vosseler vid tiden för kidnappnignen.
5 av 7
Charlie Vosseler vid tiden för kidnappnignen. - Foto: © FBI
William Vosseler.
6 av 7
William Vosseler. - Foto: FBI
William Vosseler vid tiden för försvinnandet.
7 av 7
William Vosseler vid tiden för försvinnandet. - Foto: © FBI

Hennes söner kidnappades – 30 år senare söker mamman fortfarande efter dem

Trots att det gått 30 år vägrar Ruth Parker släppa tanken på sina söner. Sista gången hon såg dem kördes de i väg i en bil.


Bibliotekarien Ruth Parker var gift med en man vid namn Charlie Vosseler som hon mött genom en kontaktannons i en tidning. Paret hade två söner tillsammans, först Charles Jason, och sedan två år senare kom lille William. Allt var en fantastisk familjeidyll, skriver Daily Mail.

Men när sönerna var tre respektive två år gamla tog fadern med dem på en biltur – för att aldrig komma tillbaka. Nu har det gått 30 år sedan den där oktoberdagen 1986 då Ruth sist såg sina söner vinka hej då från faderns bil.

Ruth berättar att kidnappning av barn inte sågs som en lika allvarlig företeelse under 80-talet som det gör i dag. När Ruth började ana oråd och kontaktade polisen för att anmäla sönerna försvunna sade polismannen bara: "Vad oroar du dig för? De är med sin pappa".

Sedan tog det ännu längre tid innan FBI kopplades in på fallet. En privatdetektiv som arbetat med fallet har konstaterat att barnens pappa planerat kidnappningen under flera månader innan han genomförde den.

Han ska bland annat ha tagit bort Ruths namn på deras gemensamma checkkonto, samt slutat betala avgiften för hennes bil så att vid tiden för kidnappningen låg hon flera månader efter med betalningen och skulle snart förlora bilen.

Bildkälla: Faksimil Daily Mail

Enligt detektiven så är det troligt att pappan redan från början ville ha sönerna för sig själv och bara behövde någon som han kunde få barn med. En tidigare fru till pappan har nämligen sagt att vid deras separation så sade han att "det var tur att de inte hade några barn tillsammans", eftersom om de haft det så skulle han tagit dem.

Sedan fallet togs upp har polisen bara varit nära att gripa pappan en enda gång. Det tillfället var 1986, samma år som pojkarna försvann. En kvinna som sett affischen med pojkarnas fotografier ringde in till polisen och berättade att hon dejtade pojkarnas pappa, samt att han använde falska ID:n för sig själv och sönerna.

Men när polisen kom till huset som pappan hyrt med sönerna elva dagar efter tipssamtalet så var både huset och bilen nedbrunna till grunden.

Ruth har sedan försvinnandet försökt få tag på sina söner på olika sätt. Hon har bland annat försökt matcha sitt DNA med en frivillig DNA-bank med hopp om att sönerna också lämnat sitt DNA av nyfikenhet att hitta sin mamma. FBI har också sammanställt bilder av hur pojkarna skulle se ut i dag.

Ruth har dock aldrig gett upp hoppet om att en dag återse sina söner. Men det har inte varit lätt för henne.

– För att överleva varje dag måste jag vara stark och fokusera på det positiva, säger hon, skriver Daily Mail.

FBI utlovar en belöning på 260 000 kronor för den som kan lämna in ett tips som leder till att pojkarna hittas.

Cherles Jason Vosseler

Bildkälla: FBI

William Vosseler

Bildkälla: FBI

Charlie Vosseler

Bildkälla: FBI

Nyheter24 har tidigare skrivit om de här sista bilderna som togs på en flicka – innan hon lockas ut ur en matbutik och kidnappas.

/
FBI
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.