Impossible Foods släpper en burgare som har rosa kött – men är helt vegetarisk.
1 av 2
Impossible Foods släpper en burgare som har rosa kött – men är helt vegetarisk. - Foto: Impossible Foods
Köttet är gjord på hem från växter, istället för kött, vilket kan ge en rosa färg.
2 av 2
Köttet är gjord på hem från växter, istället för kött, vilket kan ge en rosa färg. - Foto: Impossible Foods

Här är den nya blodiga burgaren – som är helt vegetarisk

En helt ny vegetarisk, revolutionerande burgare är född! Den har nämligen rosa kött.


Vegetariska hamburgare görs oftast på soja, oumph eller grönsaker och bönor. Ju fler vegetariska burgare som lanseras, desto mer verkar de efterlikna riktigt kött.

Vegetarianer som saknar kött, eller köttätare som uppskattar att äta vegetariskt, verkar sakna en särskild detalj i vegburgarna. Ett blodigt kött, som inte kommer ifrån djur.

Men glada nyheter! I går lanserades hamburgaren Impossible Burger på David Changs restaurang Momofuku Nishi i New York, vilket Quartz har rapporterat om.

“Den omöjliga burgaren” är resultatet av flera års forskning, som har kostat mer än 1,5 miljarder svenska kronor. Målet har varit att skapa en växtbaserad produkt som liknar den amerikanska köttmarknaden.

Nycken i burgaren är den järnrika molekylen hem som transporterar syre, vilket finns i alla levande celler. Det är hem som gör djurens blod rött och därför ger köttet en rosa nyans. Genom att använda hem från växter istället för ifrån djur kan man skapa en konsistens och smak som påminner om nötkött.

Projektet Impossible Foods har gjort andra köttlösa satsningar. Bland annat även en Beyond Burger där köttet, som är gjort på ärtor, "blöder" med hjälp av saft från rödbetor, skriver Quartz.

Hamburgaren kommer alltså serveras på Momofuku till priset av 12 dollar, motsvarande ungefär 100 svenska kronor.

Älskar du hamburgare? Det gör även Isak – som slog rekord i att äta hamburgare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du äta mer vegetariskt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.