Jasmin Percival led av magsmärtor under tonåren.
1 av 4
Jasmin Percival led av magsmärtor under tonåren. - Foto: Jasmin Percival
Men orsaken var absolut inte vad någon hade förväntat sig.
2 av 4
Men orsaken var absolut inte vad någon hade förväntat sig. - Foto: Jasmin Percival
Hon tvingades till slut göra ett akut kejsarsnitt.
3 av 4
Hon tvingades till slut göra ett akut kejsarsnitt. - Foto: Jasmin Percival
För i magen hade hon en 1,3 kilo tung hårboll – av sitt eget hår.
4 av 4
För i magen hade hon en 1,3 kilo tung hårboll – av sitt eget hår. - Foto: Jasmin Percival

Jasmin hade extrema magsmärtor i flera år – hade ett kilo hår i magen

Det läkarna hittade i 23-åriga Jasmins mage är så obehagligt och sjukt.


När Jasmin Percival, från Kent i England, var yngre så hade hon ofta ont i magen. Men alla läkare hon träffade sa att hon inte behövde oroa sig. Vilket i slutändan visade sig vara helt fel då Jasmin tvingades att göra ett akut kejsarsnitt.

I dag är hon 23 år och mamma till två barn, men hon var bara 16 år när den obehagligt händelsen inträffade. Som tonåring tuggade och sög hon ofta på sina hårtoppar. Hennes föräldrar försökte få henne att sluta med ovanan eftersom de var rädda att det skulle vara farligt.

– Jag fick den bisarra men tröstande vanan så fort jag hade tillräckligt långt hår. Jag var van vid att blockera ut deras oro. Precis som alla andra med dåliga vanor så ville jag inte sluta, trots riskerna, säger Jasmin till Daily Mail.

En dag när hon befann sig i skolan så föll hon ihop på grund av smärtorna i magen. Jasmin, som också hade feber, blev hämtad av sin mamma som sedan skjutsade henne till sjukhuset. Hon blev då diagnoserad med magskjudomen IBS, som står för irritable bowel syndrome.

Läkarna berättade att hon skulle äta mer fiberrik mat men flera månader senare var läget det samma. Hon fick problem med att äta, hon missade mycket av sin utbildning och gick ner otroligt mycket i vikt under de två åren som hon led av magsmärtorna.

– Jag tappade i vikt, och när jag bara vägde 30 kilo såg jag ut som ett skelett. Jag var i usel form. Jag fick oräkneliga mediciner, men inget verkade fungera.

Men 2009 kom det fram vad som som låg bakom magsmärtorna. Nämligen en 1,3 kilo tung hårboll i magen.


– Jag svimmade nästan av nyheten. Åratal av att jag sugit på mitt hår hade skapat en stor hårboll och nu behövde jag akut operation för att få ut den.

I dag, flera år senare, mår hon bra och har slutat suga och tugga på sitt hår.

– Så fort jag blev utskriven så började jag ha håret i en hästsvans så jag inte skulle bli frestad att nafsa igen, säger Jasmin till Daily Mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tuggar du på ditt hår?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkt 16-åring ska undersökas

Den 16-åriga pojken som är misstänkt för mord på en 15-åring i Alingsås ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Det meddelar tingsrätten på torsdagen.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.