Från börjat hette dottern Ottilie. Bilden är från ett annat tillfälle.
Från börjat hette dottern Ottilie. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: Pixabay

Mamma bytte namn på dottern efter tre månader – på grund av ångest

Carri Kessler valde ett ovanligt namn till sin nyfödda dottern. Men efter bara tre månader bytte hon – eftersom namnet gav henne ångest.


Carri Kessler från Maryland, USA, väntade en dotter och som många andra föräldrar hade hon ett väldigt viktigt beslut att fatta – barnets namn. Namnet hon föll för var dock inte speciellt vanligt och skapade snabbt problem efter att dottern fötts, skriver Metro UK.

Carri och hennes make Will bestämde sig för att deras dotter skulle få det ovanliga namnet Ottilie, som är den feminina versionen av Otto. Allt var frid och fröjd men så när de stolta föräldrarna skulle börja introducera sin dotter uppstod problem.

Nästan ingen kunde uttala dotterns namn. Familj, vänner och sjuksköterskor snubblade alla på bokstäverna och hade också svårt att komma ihåg namnet.

Carris familj lärde sig att om de uttalade Ottilies namn med en brittsik accent så lät det väldigt fint och bra, men eftersom hela familjen är amerikansk så var det inte riktigt en realistisk lösning.

Carri började känna sig mer och mer nervös inför varje gång hon behövde presentera sitt barn, och varje gång någon uttalade dotterns namn fel rös hon enligt henne själv. Hon beskrev till och med att hon började svettas och fick ångest när hon behövde säga dotterns namn till främlingar.

Vändningen för Carri blev när hennes mormor en dag sade att hon knappt kunde komma ihåg sitt barnbarns namn. Då fick det vara nog. Carri pratade med maken Will om hur hon kände och det visade sig att han kände likadant.

Så tillsammans kom de överens om att försöka hitta ett namn de tyckte lika mycket om som Ottilie för att lösa situationen. Och det blev en vänlig barista som till sist hjälpte Carri att bestämma dotterns nya namn. Ottilie blev Margot.

Nu återstod bara en sak, att berätta för alla som försökt lära sig dotterns första namn vad hennes nya namn var. Och hur gjorde föräldrarna det? Jo, med ett massmejl där de skrev att dottern från och med nu hette Margot.

Och reaktionerna ska ha varit enbart positiva, skriver Metro UK.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en restaurang som erbjuder den som döper sitt barn till det här ovanliga 10 000 kronor.

Dop
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vilket namn är bäst?
Tack för din röst!