Två kvinnor blev våldtagna och mördade – polisen misstänker seriemördare

Karina Vetrano och Vanessa Marcotte våldtogs och mördades när de var ute och joggade.


De två unga kvinnorna Karina Vetrano, 30, och Vanessa Marcotte, 27, kom aldrig hem från sina joggingturer. Kvinnorna ska ha våldtagits innan de blev mördade. Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan morden.

Marcotte försvann efter en joggingrunda i Princeton, Massachusetts i USA. På söndagen hittades 27-åringens kropp av en polishund bara en halvmil från hennes mammas bostad Princeton. Hon ska ha blivit utsatt för sexuella övergrepp innan hon blev mördad, skriver Mirror UK.

Bara några dagar innan anmäldes Vetrano försvunnen av sin pappa när hon inte kom hem från en joggingtur i Queens. Hennes kropp hittades samma kväll i ett kärr. Hon ska också ha blivit sexuellt utnyttjad innan hon ströps till döds.

Polisen befarar nu att det kan handla om en seriemördare då de vägrar att utesluta ett samband mellan morden.

– Vi har inte uteslutit något och kommer att fortsätta att undersöka detta fall och följa spåren dit de tar oss, säger NYPD talesman Peter Donald till New York Post.

Åklagaren Joseph Early Jr berättade om ett eventuellt samband mellan morden under en presskonferens på tisdagen.

– Vi förstår att det finns likheter, sa han till en journalist.

– Vi kollar på fallet från alla håll, vi är i ett tidigt skede i undersökningen.

Marcotte jobbade på Google och de uttryckte sin sorg över kollegans bortgång i ett uttalande, skriver Mirror UK.

Vanessa Markotte var en mycket älskad medlem av Google-teamet, som arbetade på vårt kontor i New York under de senaste 1,5 åren. Hon var känd för sitt leende, passion för volontärsarbete och kärlek till Bostons idrott. Vi är djupt chockade och bedrövade, och våra tankar går till hennes familj och vänner, skrev företaget.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.