​19-åriga Georgia fick akut operera hjärnan – för ett misstag alla gör varje dag

För omkring 10 dagar sedan var Georgia med om en olycka. Nu vill hennes mamma varna andra.


Det är många som inte vill bära hjälm när de cyklar, skejtar eller åker inlines för att det inte ser “coolt” ut. Man tänker att en olycka “aldrig kommer hända mig”, men så kan olyckan vara framme precis när som helst.

När 19-åriga Georgia gick hemifrån fredagen 5 augusti visste hon inte att livet skulle förändras så plötsligt.

Georgia bestämde sig för att gå ut och skejta med sin syster Hermione och hennes pojkvän. Men bara en halvtimme senare kom Hermione hem i full panik för att hämta sin mamma. Georgia hade kört in i en sten och fallit så illa att hon svimmade, skriver Huffington Post.

Händelsen har satt djupa spår hos hennes mamma Emma Fairthorne som postade en tårfylld video på Facebook några dagar efter olyckan.

– Jag ber att det bästa kommer ut efter det här, för jag vet inte vilken livskvalitet hon kommer få om hon klarar sig de närmaste dagarna, säger hon i videon.


Georgia var såpass illa skadad att hon sattes i koma, och behövde operera hjärnan till följd av en kraftig skada i huvudet. Nu har Georgia fått vakna upp.

“Snälla använd hjälm”

Nu uppmanar Emma alla att föräldrar att få sina barn att använda hjälm.

– Att inte använda hjälm är en fråga om liv och död. Jag vill bara att alla barn där ute snälla, snälla, använder hjälms den här sommaren, säger hon.

Emmas video har på en vecka setts över 1,2 miljoner gånger på Facebook. Hon har även startat Facebook-sidan “Georgia on my mind” där hon dagligen uppdaterar om Georgias utveckling.

Familjen har dessutom startat en insamling för att ha råd att åka till sjukhuset dagligen och ge Georgia det hon behöver, skriver Huffington Post.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Långtradare körde in i byggnad – flera skadade

Östersund: Polisen rapporterar om fylleri / lob

"Centrum, polis kontaktas gällande påverkad man utomhus", skriver polisen på sin hemsida.

Nya lagen många husägare missat – kan ge 3 000 kronor i böter

1 timme sedan
Den 1 januari trädde en ny lag i kraft som berör de allra flesta med trädgård eller tomt. Men få har koll på vad som gäller – och under våren har de nya bestämmelserna väckt frågor.

EU inför ytterligare sanktioner mot Hamas

1 timme sedan
EU inför nya sanktioner mot terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad efter terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol. Nu inkluderas även tre av rörelsernas väpnade grenar.

Ica-butik ger bort gratis varor – varje vecka

1 timme sedan
I ekonomiskt kärva tider har en Ica-butik i Mellansverige valt att belöna sina stammisar. De ger bort en gratis vara varje vecka till en av sina kunder. – De är jätteglada, säger butiksbiträdet Linnéa till Nyheter24.

Kramfors: Polisen rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Centrum, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.