Onsdag 23 Jun
Stockholm

Kvinna födde barn på planet – nu får hon en rejäl överraskning

Kvinnan födde sitt första barn på planet mellan Dubai och Filippinerna.
1 av 3
Kvinnan födde sitt första barn på planet mellan Dubai och Filippinerna. Foto: Pixabay/Facebook
Barnet ska ha fötts två månader för tidigt.
2 av 3
Barnet ska ha fötts två månader för tidigt. Foto: Facebook
Och om barnet har tur så kan det få gratis resor resten av livet.
3 av 3
Och om barnet har tur så kan det få gratis resor resten av livet. Foto: Pixabay

Passagerarna på planet mellan Dubai och Filippinerna fick sig en rejäl överraskning.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var på en flygning med Cebu Pacific som något minst sagt oväntat hände framför ögonen på Berberabe Umandel. På 10 000 meters höjd den 14 augusti fick en kvinna från Filippinerna värkar under en flygning mellan Dubai och Filippinerna, skriver Buzzfeed.

Tidigt på morgonen kontaktade kvinnan kabinpersonalen ombord och en minst sagt panikartad förlossning satte igång. Personalen ställde i ordning ett område långt fram i planet för att få mer utrymme. Kvinnan var redan nära att föda när hon sade till personalen.

Flygvärdinnorna verkade lätt stressade, av förståeliga anledningar, medan de gick runt och frågade om det fanns någon medicinskt utbildad personal ombord. Som tur var fanns två sjuksköterskor på planet som kunde assistera kvinnan under födseln som skedde mellan Dubai och Indien.

Enligt vittnet Berberabe Umandel hördes bara ett långt skrik och sedan ett skrik från en bebis.

Flygvärdinnorna tvättade av bebisen i en låda fylld med mineralvatten. Barnet skulle inte ha fötts förrän i oktober men bestämde sig istället för att komma lite tidigare. Men både barn och mamma mådde efter förlossningen bra och mamman gick direkt och satte sig i sin flygstol igen.

En annan kvinna som hade en bebis med sig hade som tur var en extra uppsättning kläder med sig som mamman fick med sig. Planet fick sedan göra en mellanlandning i Indien. Mamman och barnet fick stanna kvar i Indien för att se till att båda mådde bra.

Den lilla flickan som döptes till Haven kommer få födelseplats Indien och indisk tid, men hon kommer få filippinskt medborgarskap. Och enligt Umandel kommer lilla Haven också att få flyga GRATIS med flygbolaget livet ut! Flera barn som fötts på flygplan har fått gratis resor, skriver Buzzfeed.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den svenska familjen som tvingades lämna varandra på flygplatsen.

Skulle du vilja ha gratis resor hela livet?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela