Lördag 18 Sep
Stockholm

Här skjuter 9-åringen ihjäl Charles – nu stämmer de skjutbanan

”Ok, nu kör vi på full automatik”. Den lilla tjejen trycker av och tappar balansen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Hela historien är väldigt tragisk. En familj är på semester i Arizona och besöker en skjutbana. Barnen får testa en hel del olika vapen och får hjälp av banans instruktörer. På just den här skjutbanan är många av instruktörerna före detta militärer med stor erfarenhet av vapen.

Familjens dotter vill testa ett halvautomatiskt vapen, en större Uzi som kan avfyra en stor mängd skott väldigt snabbt. Instruktören låter henne först testa några skott och säger sedan ”Ok, nu kör vi på full automatik!”.

Den lilla tjejen är inte beredd på kraften i vapnet, hennes armar tappt kontrollen samtidigt som hon fortsätter skjuta skott på skott. Vapnet fladdrar till och instruktören träffas av en mängd skott rakt i ansiktet.

Charles Vacca dör senare av sina skador. Han blev 39 år.

Händelsen utspelade sig i augusti 2014 och den lilla tjejen åtalades inte, alla anser att det som hände var en olycka. Nu har dock den omkomna instruktörens familj stämt skjutbanan Bullets and Burgers för välände till Charles Daccas död.

Just nu rasar debatten i USA om tillgången på vapen, detta efter att polisen skjutit flera personer eftersom man förutsätter att de har vapen på sig. Under en demonstration mot polisens våld gick en man till attack och dödade flera poliser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela