Förra året passerade över fem tusen migranter gränsen. Men i år har nästan ingen tagit sig över gränsen genom den här vägen.
Förra året passerade över fem tusen migranter gränsen. Men i år har nästan ingen tagit sig över gränsen genom den här vägen. - Foto: TT

Norge bygger stängsel längs gränsen – för att stoppa flyktingar

Stängslet har mötts av stark kritik men regeringen anser att det är en ansvarsfull åtgärd.


Norge bygger just nu ett 200 meter långt stängsel vid ryska gränsen för att hindra asylsökande från att ta sig in i landet.

Stängslet ska resas avid gränsstationen Storskog under de kommande veckorna. Detta kommer göra det svårare för asylsökande att ta sig genom skogen som ligger i området.

Detta har skapat mängder med protester från olika människorättsgrupper som menar att det endast leder till att människor inte kan fly från förföljelse.

– Vi är förpliktigade att vara ett land som människor kan fly till. Stängslet skickar en mycket negativ signal, inklusive till Ryssland eftersom det säger ”vi litar inte på er”, säger Linn Landro i organisationen Refugees Welcome till Reuters.

Men enligt norska regeringen är stängslet en ansvarsfull åtgärd.

Förra året passerade över fem tusen migranter gränsen. Men i år har nästan ingen tagit sig över gränsen genom den här vägen, skriver Reauters.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En häktad för mord i Uppsala i september

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.