Om du eller din partner börjar titta på porr under äktenskapet så ligger ni illa till.
1 av 2
Om du eller din partner börjar titta på porr under äktenskapet så ligger ni illa till. - Foto: TT/Faksimil Youtube
Men om ni slutar titta på porr igen så kan ni rädda ert förhållande.
2 av 2
Men om ni slutar titta på porr igen så kan ni rädda ert förhållande. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tittar du på porr? Då är det dubbel så stor risk för skilsmässa

En ny studie visar att om du börjar titta på porr under ditt äktenskap så kan det nog vara bra att sluta. Om du vill rädda äktenskapet.


Om du och din partner vill fortsätta att vara gifta så gäller det att sluta titta på porr. Det visar i alla fall en ny studie som gjorts på ett universitet i Oklahoma som har undersökt pars porrvanor under en längre period.

Studien har samlat information mellan 2006 och 2014 och kan på så sätt undersöka hur porrtittande påverkar äktenskapet under en längre tid. Frågan som deltagarna fick besvara var i fall de hade tittat på en porrfilm under det senaste året skriver sajten Sciencemag.

5 989 personer deltog och av de svarade 1 681 att de gjort det och 373 stycken att de tittade på en porrfilm för första gången under studien. Resten svarade nej.

Samuel Perry och Cyrus Schleifer samlade sedan ihop resultaten och kom fram till att risken för skilsmässa för män ökade från fem procent till tio procent om mannen började titta på porr under äktenskapet. För kvinnor gick den siffran från sex procent till arton procent.

Vissa hävdar att porrtittande redan visar på en dålig relation som på så sätt leder till skilsmässa och att det därför är svårt att bevisa att studien stämmer. Undersökningen visar däremot att siffran för kvinnor gick ner till sex procent ifall hon slutade titta på porr medan det för männen också gick ner, dock inte lika mycket. Det menar Perry visar att undersökningen är tillförlitlig, uppger Sciencemag.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
par
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!