Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De flyr med nyfödda barn – här räddas 2000 flyktingar på Medelhavet

- 30/08/2016, 13:01

Sedan i januari här 70 000 gjort den livsfarliga resan över havet. Bort från krig till ett bättre liv i Europa.

Klädd i trasor bärs den bara fem dagar gamla bebisen över från den överlastade träbåten till hjälpande händer på spanska frivilligorganisationens trygga båt. Barnets pappa är helt slut, det är en livsfarlig resa för att nå ett bättre liv i Europa.

Det är bara ett öde, en historia som inte slutar med död på Medelhavet.

Under måndagen räddade spanska NGO över 2000 flyktingar som främst kom från Libyen. 700 eritreaner kom i en gammal träbåt, en båt byggd för maximalt några hundra passagerare.

Flyktingarna hittades 13 mil utanför Libyen och många låg redan i vattnet när räddningen kom fram.

Mellan januari och juli har uppskattningsvis 70 000 flyktingar gjort den farliga resan med båt över Medelhavet, skriver Daily Mail. Många hamnar först i Italien för att sedan söka sig vidare till bland annat Sverige. Många tar till desperata åtgärder för att lyckas komma fram till sitt mål, tidigare i år hittade polisen i Schweiz flyktingar gömda i resväskor.

Nyheter24 har tidigare skrivit om appen som skulle hjälpa flyktingarna till en säkrare flykt över havet, en app som stoppades av Apple.