Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Den här tjejen somnade i en Uber – och visar varför det är en dålig idé

- 31/08/2016, 19:18
Hannah hamnade på avvägar när hon somnade i Ubern.
1 av 2

Hannah hamnade på avvägar när hon somnade i Ubern.

Twitter/Pixabay

Hannah Warman fick åka på en längre tur än det var tänkt.
2 av 2

Hannah Warman fick åka på en längre tur än det var tänkt.

Twitter

Hannah skulle åka hem men fick sig en betydligt längre hemresa än tänkt. Nu reagerar internet på vad Uberchauffören gjorde.

Den brittiska komikern Hannah Warman hade haft en trevlig utekväll men kände sig lite trött framåt de tidiga morgontimmarna. Hon bestämde sig därför för att unna sig en Uber i stället för den korta promenaden hem, skriver Mashable.

Tyvärr råkade hon somna i Ubern och det var då chauffören såg sin chans att tjäna lite extra om det var så att Hannah skulle varit lite ouppmärksam dagen efter.

Chauffören tog henne nämligen med på en en och en halv timme och 5,6 mil lång liten "genväg". Kostnaden? 1000 kronor ungefär.

Det var inte förrän dagen efter som en trött Hannah upptäckte vad som hänt när hon såg Uber-kvittot på sin mail.

– Först trodde jag att chauffören kört vilse. Sedan insåg jag att det var en omöjlighet eftersom alla förare har satellitnavigation tillgänglig. Han borde alltså ha haft körsträckan utmålad precis rakt framför sig hela tiden, säger Hannah till Mashable.

I stället verkar det som att föraren helt enkelt ansträngt sig för att köra den absolut längsta vägen som det var möjligt till Hannahs adress.

Hannah lade sedan upp Uberkvittot på Twitter med kommentaren: "När du tänker 'det bara är en fem minuters promenad men skit i det, jag tar en Uber' och somnar". Med hashtagen #kollavvägenhantog.

Kommentarsfältet fylldes snabbt av människor som delade med sig av liknande händelser de varit med om, så det verkar som det är långt ifrån bara Hannahs förare som tänkt tanken.


Många oroade sig också över det som hänt och frågade Hannah om hon var oskadd. Andra kände sig bara mer tveksamma att ta en Uber.

Andra såg humorn i det hela.

Uber var dock snabba med att erbjuda Hannah ersättning, något hon nu lyckats få.

Hannah känner sig dock lite skakad och omtumlad efter händelsen.

– Jag började oroa mig för varför jag hade blivit runtkörd och kände mig osäker, berättar hon.

– Jag tror människor behöver bli medvetna om att sådant här händer. Folk måste förstå att de kanske inte tar farorna med Uber på tillräckligt stort allvar.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att vi snart kommer kunna beställa taxi i Facebook-chatten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Har du somnat i en Uber någon gång?