Ryleigh, 15, dog nästan efter en utekväll – nu vill mamman varna andra

Mamman menar att det kan hända vem som helst och när som helst.


Ryleigh Ackle, 15, gick på en fest tillsammans med sina vänner. Väl på festen fanns det alkohol, men mamman Melissa Aho hade ingen aning om att hennes dotter skulle gå på en fest utan trodde att det handlade om en övernattning.

Mamman fick sedan ett meddelande om att hennes dotter hade svimmat, rapporterar Daily Mail.

– Mitt hjärta sjönk och jag försökte ringa hennes telefon upprepade gånger, men självklart fick jag inget svar, skriver mamman i inlägget och skriver att vännerna hade fixat så att Ryleigh fick komma hem.

När hon öppnade bildörren såg hon sin dotter livlös och med fradga i munnen. Mamman ringde efter en ambulans som kunde konstatera att det var en alkoholförgiftning. De började behandla henne på en gång. Alkoholnivån som Ryleigh hade i kroppen var nästan dödlig och hon hamnade i en respirator.

– I fjorton timmar bönade och bad jag för min dotters liv, och fick flashbacks från stunden då hon föddes.

Ryleigh återhämtade sig som tur var men nu vill mamman varna andra, rapporterar Daily Mail.

– Snälla, dela det här så att ungdomar och föräldrar slipper gå igenom samma sak som vi fick. Tro aldrig att det här inte kan hända dig själv för det är vår verklighet och det händer överallt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".