Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här blockerar 12-åringen vägen för den homofobiska demonstrationen

- 13/09/2016, 11:32
1 av 2

Manuel Rodríguez

Bilden jämförs med den här bilden från Beijing, Kina 1989, då en ensam man ställde sig framför fyra stridsvagnar.
2 av 2

Bilden jämförs med den här bilden från Beijing, Kina 1989, då en ensam man ställde sig framför fyra stridsvagnar.

TT

Bilden på den ensamma pojken som försöker stoppa en antigay-demonstration har fått internationell uppmärksamhet.

Den här kraftfulla bilden sprids nu över hela världen, och det är lätt att förstå varför. Journalisten Manuel Rodríguez tog fotot under en demonstration i Celaya, Mexiko.

Det var 11 000 personer från olika organisationer, som kämpar emot homosexuellas rättigheter, som demonstrerade tillsammans på 11 september. Men en ensam pojke vägrade acceptera deras budskap.

12-åringen klev ensam ut i gatan i ett försök att stoppa demonstrationen. Bilden har uppmärksammat av bland annat Regeneracion och Towleroad och sprids nu på sociala medier.

Samkönade äktenskap har legaliserats i 9 av 31 delstater i Mexiko. I de 22 resterande delstaterna kan förbudet komma att hävas, skriver Towleroad.

Sakta men säkert får HBTQ-personer bättre rättigheter. Bland annat har Colombia nyligen tillåtit samkönade äktenskap och i USA är det numera möjligt för samkönade par att adoptera.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.