Tre män har gripits i Tyskland, misstänkta för att ha kopplingar till den terrorcell som utförde attackerna i Paris. Bilden är från Paris.
1 av 3
Tre män har gripits i Tyskland, misstänkta för att ha kopplingar till den terrorcell som utförde attackerna i Paris. Bilden är från Paris. - Foto: TT
Terrorattackerna i Paris.
2 av 3
Terrorattackerna i Paris. - Foto: TT
Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna.
3 av 3
Personal hjälper en kvinna efter en av skjutningarna. - Foto: TT

Tre män gripna i Tyskland – misstänks ha kopplingar till Parisdåden

Tre män har gripits under en stor insats i Tyskland. De tyska myndigheterna äroroliga att de planerade en stor attack.


Tre män i åldern 17-26 år har gripits under en stor insats i Tyskland, misstänkta för kopplingar till terrordåden i Paris. Detta uppgav inrikesministern Thomas de Maizière under en presskonferens, skriver Spiegel.

Männen tros tillhöra en sovande terrorcell och ha tagit sig till Europa på order av IS. Detta med hjälp av samma smugglarnätverk som den terrorcell som låg bakom attackerna i Paris i fjol. De ska även ha tillverkat falska syriska pass i samma verkstad som terrorcellen.

I flera månader har männen bevakats av polisen och greps under tisdagen efter att tyska myndigheter fattat misstanke om att en liknande attack kunde vara möjligt. Men en terrorplan har ännu inte påträffats, skriver Spiegel.

Senaste nytt

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Fagersta: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Skottlossning i trapphus i Malmö

1 timme sedan
Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Mora

1 timme sedan
"En kollision har inträffat mellan två fordon på Rv66 norr om Transtrand", skriver polisen på sin hemsida.