Söndag 9 Maj
Stockholm

Isbjörnen Pizza bor i en galleria – nu vill ett europeiskt zoo adoptera honom

Den kinesiska isbjörnen Pizza lever i en glasbur, i en galleria. På en video kan man se hur han gråter. Nu kan den sorgliga historien få ett lyckligt slut ändå.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare berättat om världens ledsnaste isbjörn, kallad Pizza, som hålls inspärrad i en kinesisk galleria för att shoppingsuga ska kunna ta en selfie med honom. Björnen är helt ensam och uppenbarligen mycket ledsen.

Men nu verkar det bli ett lyckligt slut på den här historien, enligt djurrättsorganisationen Animals Asia har Yorkshire Wildlife Park, ett zoo i Storbritannien, sagt att de vill adoptera isbjörnen och ge honom ett nytt hem.

Det var i början av sommaren som Animals Asia gjorde världen uppmärksam på isbjörnen i gallerian. Organisationen vill att alla liknade gallerior omedelbart stängdes i Kina och är samtidigt väldigt glada att ett riktigt zoo nu vill ta hand om det stora djuret.

Till BBC säger djurrättsorganisationens talesman Dave Neale att man nu hoppas att den här historien får ett lyckligt slut och att Pizza flyttas till Storbritannien.

Tidigare i år spreds en video där en späckhuggare försökte ta sitt eget liv efter att varit instängd i en liten bassäng i flera år.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela