Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kina har tappat kontrollen över rymdstation – kommer krascha på jorden

- 22/09/2016, 22:37
Rymdstationen kommer krascha på jorden. På bilden syns uppskjutningen av Tiangong 2.

Rymdstationen kommer krascha på jorden. På bilden syns uppskjutningen av Tiangong 2.

TT

Kinas första rymdstation Tiangong 1 kommer krascha på jorden. Kina säger att man eventuellt kommer gå ut med en internationell varning.

Enligt rapporter så kommer den kinesiska rymdstationen Tiangong 1 att krascha på jorden under 2017. Stationen som sköts upp 2011 har varit i bruk i sex år, två år längre än den var designad för, skriver Xinhuanet.

Men i mars i år avslutade den sin datorinsamling och kommer nu alltså att störta mot jorden någon gång nästa år. Just nu fortsätter den dock sin omloppsbana runt jorden på ungefär 370 kilometers höjd.

När den väl börjar sin kraschresa mot jorden beräknar Kinesiska forskare att det mesta av stationen kommer att brinna upp i atmosfären på vägen ned. Man beräknar att den inte kommer åsamka någon skada på vare sig egendom eller marken.

Men om det visar sig att den inte brinner upp som beräknat kommer Kina gå ut med en internationell varning, skriver Xinhuanet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om asteroiden som NASA varnar för skulle kunna träffa jorden.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Skulle du vilja resa i rymden?