Onsdag 21 Apr
Stockholm

Han kallas för "världens värsta pedofil"– nu kan han få dödsstraff

Peter Scully greps i Filippinerna.
1 av 4
Peter Scully greps i Filippinerna. Foto: TT Bild/Ap/Google Maps
Han flyttade dit efter att ha flytt sitt hemland Australien, där han var efterlyst för bland annat bedrägeri.
2 av 4
Han flyttade dit efter att ha flytt sitt hemland Australien, där han var efterlyst för bland annat bedrägeri. Foto: Google Maps
Nu kan han dömas till dödsstraff.
3 av 4
Nu kan han dömas till dödsstraff. Foto: TT Bild/Ap
4 av 4

Peter Scully kallas för “världens värsta pedofil”, och det är inte svårt att förstå varför. Varning stark text.

Kommentera (110)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han heter Peter Scully och är en 53-årig tvåbarnsfar från Australien. Scully åtalades i tisdags för de första av totalt 75 brott. Han står inför rätta i Filippinerna, där majoriteten av brotten (de man känner till, vill säga) har begåtts.

Han ska bland annat ha våldtagit, utnyttjat och torterat barn – och filmat det. Filmerna har han sedan sålt till andra pedofiler. Nu vill åklagare att han ska få lagens hårdaste straff – döden.

Han greps i februari förra året, efter att en 11-årings kropp hittats under köket i en lägenhet som Scully hyrt. Enligt uppgifter ska han ha tvingat henne att gräva sin egen grav.

Under rättegångens första dag berättade åklagaren bland annat om en video som Scully döpt till “Daisy’s destruction”, i vilken en bebis hänger upp och ner och blir sexuellt utnyttjad och slagen av en naken kvinna i mask.

Faksimil/60 Minutes

Enligt uppgifter ska filmen vara så fruktansvärd att polisen kallade den för “det värsta de någonsin stött på i arbetet för att stoppa barnpornografi”.

Scully drev dessutom en hemsida för andra pedofiler som hette “No limits fun”, där han sålde videos för upp till 10 000 dollar. Han ska bland annat ha använt tändare, varmt vax och taggtråd för att tortera sina offer. För att locka till sig sina offer vände ha sig till fattiga föräldrar och lovade att han skulle ge deras barn mat och utbildning.

Peter Scully själv hävdar att han är oskyldig, skriver brittiska Metro.

I Storbritannien är det väldigt vanligt att privatpersoner letar upp pedofiler och överlämnar dem till polisen. Inte sällan hänger de ut pedofilen med video på nätet. Som till exempel här, där en man tror att han ska träffa en 11-årig flicka för att ha sex, istället väntar en pedofiljägare med sin kamera:

Nyheter24 har tidigare skrivit om en pappa som kom på en man med att antasta hans barn – och han blev inte glad. Läs också om svenska forskares försök med att kastrera pedofiler.

Är du för dödsstraff?
Tack för din röst!
Kommentera (110)
Kopiera länk
Dela