Lucy fick en chock när hon besökte granne – hade inte duschat på 13 år

Lucy chockades över hur sin 76-åriga granne levde. Och städade upp samt gav kvinnan sitt första bad på 13 år.


39-åriga trebarnsmamman Lucy Ashen, från Fulham i södra London, bodde bredvid en 76-årig kvinna i 21 år och tänkte inter mer på det. Förrän hon såg vilket skick hemmet var i när den äldre kvinnan hade låst sig ute. Då öppnade Lucy sovrumsfönstret och fick en fruktansvärd syn.

Nästan lika fruktansvärd som när en familjemedlem hittade en äldre kvinnas son död i huset – efter att ha legat där i 20 år.

– Jag var helt mållös. Nästan alla möbler låg upp och ner. Det var också avföring precis överallt, säger Lucy till brittiska Metro.

Facebook

Facebook

Facebook

Då bestämde hon sig för att göra någonting och frågade om hon fick städa lägenheten. Det fick hon, då 76-åringen har svårt att röra på sig och lider av en del psykiska åkommor.

Facebook

Det första som Lucy gjorde var att leda kvinnan till ett badkar för att tvätta av henne. Hon hade nämligen inte badat på ungefär 13 år. Sedan började storstädningen – och hela lägenheten tömdes förutom en säng och toaletten.

Facebook

I tio dagar slängdes ruttna möbler och hela lägenheten blev ren med hjälp av Lucys 14-åriga dotter Ruby som höll den äldre kvinnan sällskap. Eftersom det blev mycket jobb så bad Lucy internet om hjälp – och inlägget tokdelades.

Hela skafferiet fylldes med mat och huset fylldes av möbler och kläder som skänkts av vänliga främlingar. Sen startade Lucy en Facebook-sida där man kan följa hennes hjälp vid namn "My Lady and Me". Även en insamlingssida via GoFund Me sattes upp för att samla in pengar till en resa.

– Jag tror hon verkligen uppskattar all hjälp. Hon har sjungit låtar med min dotter och jag har varit i hennes lägenhet varje dag, säger Lucy till brittiska Metro.

Nu ser det lika fint ut som i det här huset som tillhörde en 96-årig tant – och som chockade mäklaren.

Facebook

Facebook

Lucy hoppas att människor ska vakna upp och inse faran med isolerade äldre personer.

Bläddra i bildspelet ovan för fler före- och efterbilder.

Här kan du läsa hela Facebook-inlägget:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du också hjälpa en utsatt främling?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.