I en video från 2005 hörs Donald Trump tala om att han kan kyssa och ta på kvinnor mot deras vilja för att han är känd.
1 av 3
I en video från 2005 hörs Donald Trump tala om att han kan kyssa och ta på kvinnor mot deras vilja för att han är känd. - Foto: Montage/TT
Sedan dess har Donald  Trump nekat att han begått övergrepp.
2 av 3
Sedan dess har Donald Trump nekat att han begått övergrepp. - Foto: TT
Men allt fler kvinnor berättar om sina upplevelser.
3 av 3
Men allt fler kvinnor berättar om sina upplevelser. - Foto: TT

Kvinna berättar om Trumps övergrepp: "Hans händer var överallt"

Presidentkandidaten Donald Trump förnekar att han begått sexuella övergrepp mot kvinnor, men allt fler kvinnor träder fram.


I förra veckan läckte en video från 2005 där Donald Trump utrycker sig sexistiskt och förnedrande om kvinnor.

Dessutom har en ny video på Trump publicerats, där presidentkandidaten säger till en tioårig flicka att han ska dejta henne.

Enligt Trump själv har han aldrig antastat någon, men nu träder fler kvinnor fram och berättar om de sexuella övergrepp han utsatt dem för.

En av kvinnorna är Jessica Leeds som ska ha befunnit sig på ett flyg till New York tillsammans med Trump för ungefär 30 år sedan. Han ska då ha tagit henne på brösten och försökt få in sin hand innanför hennes kjol.

– Han var som en bläckfisk. Hans händer var överallt, berättar Leeds för New York Times.

En annan kvinna, Rachel Crooks, arbetade som receptionist på ett företag i Trump Tower 2005.

När hon en dag stötte på Trump utanför en hiss sträckte hon fram handen för att hälsa. Men Trump släppte inte taget och började kyssa hennes kinder. Därefter kysste han henne på munnen.

– Det kändes inte som en olyckshändelse. Det kändes som en kränkning, säger hon till New York Times.

Kvinnorna anmälde aldrig Trump, men valde att gå ut med händelserna efter att de hört presidentkandidaten förneka att han antastat kvinnor.

Enligt Palm Beach Post ska Trump ha tagit en tredje kvinna på rumpan för 13 år sedan.

Sa till tioåring att han kommer dejta henne

Den video där Trump säger till en tioårig flicka att han kommer dejta henne om tio år, är från 1992 och släpptes under onsdagskvällen, lokal tid.

Klippet är från ett julavsnitt av "Entertainment Tonight" där Trump frågar flickan om hon ska åka upp för rulltrappan. När hon svarar ja, vänder Trump sig mot kameran och säger:

– Jag kommer att dejta henne om tio år. Kan du förstå det?

Hotar att stämma tidningen

Efter New York Times intervjuer med de utsatta kvinnorna konfronterade tidningen Trump. Han ska ha blivit mycket upprörd och kallat journalisten för "äcklig människa."

– Inget av det här har hänt, ska Trump ha sagt till New York Times.

Därefter hotade Trump att stämma tidningen om artikeln publicerades.

När artikeln publicerades gick Trumps team till attack mot New York Times.

”Hela artikeln är fiktion. Att lansera en sådant här fullständigt falskt, koordinerat karaktärsmord mot Mr Trump i ett sådant här ämne är farligt. Att gå tillbaka årtionden i ett försök att smutskasta Mr Trump trivialiserar sexuella övergrepp, och det sätter ett nytt lågvattenmärke för vad media kan göra i viljan att avgöra det här valet.”

De forsätter:

”Det är absurt att tro att en av de mest välkända företagsledarna på planeten med en stark bakgrund av att stärka kvinnor i sina bolag skulle kunna göra sakerna som påstås i artikeln", skriver Aftonbladet.

Avslöjandet om Trumps övergrepp har fått flera att lämna honom, bland annat topprepublikanen Paul Ryan. Även Nyheter24:s Saara Olsson upprörs och säger att hon hellre dör än låter Trump röra hennes kropp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bör Donald Trump avgå?
Tack för din röst!