Maison, 4, dog efter vanlig lek – nu vill föräldrarna varna andra

Maison Hirstle fastnade med sin luva på ytterdörrens handtag. I situationen knockades han medvetslös.


Fyraårige Maison Hirstle från Scarborough, England, lekte med sin bror när han plötsligt fastnade med sin luva på ytterdörrens handtag. I situationen knockade Maison sitt huvud och blev medvetslös, skriver brittiska Metro.

Hans äldre bror bar då sin honom till pappan James Hirstle som desperat försökte ge honom första hjälpen.

James togs till sjukhus men hans liv gick inte att rädda efter att läkarna förklarat för familjen att deras son fått hjärnskador från syrebristen.

Bildkälla Facebook

– Han har lämnat ett stort hål i våra hjärtan. Det är hjärtekrossande och ingenting kommer någonsin kunna ersätta livet vi förlorat, säger Lianne White som är en vän till familjen enligt Metro.

– Du ska aldrig behöva begrava en fyraåring, vi alla lider av denna förlust, fortsätter hon.

Efter händelsen har en insamling startats för att hjälpa familjen. Just nu har det kommit in runt 50 000 kronor och Lianne säger att pengarna kommer gå till begravningen och en gravsten.

– Maison var en glad liten kille som inte förtjänade att bli tagen från sin familj så snälla, hjälp oss att samla ihop lite pengar till Maison, en liten hjälte som var för god för denna jord, säger Lianne som startade insamlingen.

Glöm inte att ladda ner vår app, det kan du göra här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla återkallar fordon – problem med gasen

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.