De ska rädda jorden – genom att ha sex med naturen

De menar att det handlar om att bryta barriärer mellan olika arter på planeten.


Alla har nog känt någon gång att man vill göra skillnad för miljön, kanske har man börjat återvinna, blivit vegan eller något liknande.

Men det finns personer som kallar sig själva för "ekosexuella" och menar att de kan rädda rädda miljön genom att bland annat ha sex med naturen, enligt Vice.

Ja, du läste rätt.

– Att vara ekosexuell kan innebära en massa olika saker. Dels kan det syfta på att man använder sig av eko-produkter när man har sex, dels kan det syfta på att man blir sexuellt upphetsad vid närkontakt med naturen, säger Amanda Morgan, från University of Nevada, till sajten Vice och fortsätter:

– Vissa kan till exempel få orgasm genom att rulla runt i lera, gnugga sig mot ett träd eller onanera intill ett vattenfall.


Aktivisterna Annie Sprinkle och Elizabeth Stevens har publicerat "Ecosex Manifesto".

Enligt de har det blivit väldigt populärt att vara "ekosexuell" eftersom att det har skett en stor ökning av människor som definierar sig som så det senaste decenniet.

Sprinkle och Stevens menar att det ska vara över 100 000 stycken som är ekosexuella.

Nu undrar ni säkert hur de ska rädda naturen?

– Det handlar om att bryta barriärer mellan olika arter på planeten. Ju närmare vi kommer naturen desto mer förståelse kommer vi få för den – och förhoppningsvis ta bättre hand om den, menar Loren Kronemyer och Ian Sinclair, som är huvudpersonerna bakom utställningen "Ecosexual Bathhouse" som går att se i Sydney just nu.

Nyheter24 har även skrivit om Mathias som blir upphetsad av naturen. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Älskar du också naturen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

1 timme sedan
Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.