Chloe, 27, hade mens flera år i sträck – sen visade det sig vad som var fel

Chloe fick sin första mens när hon var 14 år. Men den slutade inte efter några dagar utan fortsatte i fem år.


Många har nog klagat på att ha mens någon gång. Antingen för att det är drygt eller för att det gör ont att ha mensvärk. Men för de flesta försvinner det efter ungefär fem dagar men det gjorde det inte för den här tjejen.

Chloe Christos, 27, från Perth i Australien fick sin första mens när hon var 14 år. Men den tog inte slut som det normalt ska göra. Chloe hade nämligen mens i fem år, vilket Daily Mail rapporterade om tidigare i år. Men historien om Chloe har nu börjat spridas på internet igen.

– Dag ut och dag in så tog min mamma hand om mig. Jag kunde inte göra något. Jag svimmade hela tiden och hade farligt låg blodtryck och det var ingen bra idé att typ köra bil eller gå ut, säger hon till Daily Mail.

Bildkälla: Instagram

Hon själv kände att hon först blev tagen på allvar när hon var 19 år. Läkarna kunde då diagnostisera henne med von Willebrands sjukdom, som är en typ av blödarsjuka.

– Jag kände vissa gånger att till och med läkarna behandlade mig annorlunda och jag nekades behandling eftersom jag antingen var kvinna eller för att jag inte togs på allvar.

Sjukdomen gör det svårare för kroppen att stoppa blödningar eftersom man har brist på protein i blodet vilket i sin tur gör det svårt för blodet att levra sig.

Bildkälla: Instagram

Von Willebrands sjukdom är dem vanligaste formen av blödarsjuka och den finns i tre olika typer. Mild, medelsvår och svår och den vanligaste formen är mild och den finns hos både män och kvinnor, enligt 1177.

Efter ett tag fick Chloe hjälp på ett center där man behandlas för blödarsjuka. En gång i månader injicerar hon medicin och menar att den haft en positiv effekt.

– Det är en skillnad i att ligga på sjukhuset i två veckor i månaden och att ta två tabletter i en dag.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!