Tisdag 22 Jun
Stockholm

Zara åtalades för att hon blev våldtagen – här är hennes senaste livstecken

Zara-Jayne Moisey befann sig på semester i Dubai när hon blev våldtagen.
1 av 3
Zara-Jayne Moisey befann sig på semester i Dubai när hon blev våldtagen. Foto: Privat bild/The Sun
Hon åtalas nu för att haft sex utanför äktenskapet.
2 av 3
Hon åtalas nu för att haft sex utanför äktenskapet. Foto: Privat bild
Mannen i rosa skjorta och den barbröstade misstänks för våldtäkten.
3 av 3
Mannen i rosa skjorta och den barbröstade misstänks för våldtäkten. Foto: The Sun

Efter att Zara-Jayne Moisey blev våldtagen så blev hon också åtalad på sin semester i Dubai. Nu skriver hon själv om läget.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om 25-åriga Zara-Jayne Moisey som blev våldtagen på semester i Dubai – och blev själv anhållen för att ha haft sex utanför äktenskapet.

De två killarna som är misstänkta för våldtäkten, David Butlin, 22, och Louis Harris, 24, släpptes mot borgen och passade då på att spendera sin tid på en strandbar, uppger The Sun.

Bildkälla: The Sun

Zara-Jayne släpptes mot borgen, men fick sitt pass indraget. Efter händelsen startade hennes familj en insamling med målet 30 000 pund – och det målet nåddes i helgen med just nu över 30 245 pund, eller 344 125 kronor, insamlat.

Via hennes insamlingssida på Facebook har hon gett ifrån sig ett livstecken där hon beskriver situationen som ensam, men att hon ska vara stark.

"Tack till alla som har donerat. Jag lovar att tacka er alla så fort den här mardrömmen är över", skriver hon genom sin pappa på Facebook.

Enligt Independent kan straffet för sex utanför äktenskapet i Dubai leda till fängelse, piskstraff eller att stenas till döds.

Läs också om en norsk kvinna som blev misshandlad i Dubai och som fick sitt pass indraget medan gärningsmannen åkte hem.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela