Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjukhusets avklädda reklam gör folk rasande: "Jag förstår inte kritiken"

- 08/12/2016, 22:47

Privatsjukhusets avklädda reklamfilm har fått kritik. En del tycker att den skickar ut fel signaler men chefen på sjukhuset förstår inte kritiken.

Det danska privatsjukhuset Nygart publicerade en reklamfilm på Facebook. En reklamfilm som nu har fått kritik för att bland annat skicka ut fel signaler.

I reklamfilmen får man se en kvinna som står och hoppar upp och ner i underkläder. Huden på hennes kropp "dallrar" och reklamen är för ett skönhetsingrepp som heter nedfrysning, alltså ett sätt att ta bort fett från kroppen, skriver danska BT.

Och bland de som har sett reklamen är det många som har regerat starkt. Bland annat Mette Marie Weinrich och hennes dotter Anne Marie Weinrich som har pratat med TV2 East Jutland.

Det de kritiserar är att videon fokuserar på ett särskilt skönhetsideal – särskilt eftersom de kvinnor som medverkar i reklamfilmen är långt ifrån överviktiga och inte heller har mycket fett på kroppen.

– Jag börjar ifrågasätta om jag också är för tjock, om jag behöver göra den behandlingen och om det ens är normalt med lite fett på kroppen, säger Anne Marie Weinrich till TV2 East Jutland.

Men Jesper Nygart, som är speciallist och chef på sjukhuset, förstår inte kritiken och menar att han är överraskad.

Han menar att de bland annat har visat med reklamen att om man vill ändra någon med sin kropp så kan man det. Han understryker också att ingreppet inte är ett kirurgiskt ingrepp som förändrar hela ens kropp.

– Dottern kommer att påverkas av alla möjliga saker som porr och liknande. Det är bara ett klick bort. Så att just den här video har gjort någon skada hoppas jag inte, säger Nygart till BT.

Han säger också att man inte ska se ideal som något negativt, och menar att man istället ska oroa sig hur program som Paradise Hotel påverkar personer.

– Ideal är något man har, det är en del av en identitet som skapat. Det låter nästan som en svordom idag men det är inte ett negativt ord.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Tycker du att reklamen är olämplig?