Jennifer föddes med ett födelsemärke – som visade sig vara allvarlig sjukdom

När läkarna visste var det var så opererades medicinska ballonger in under huden.


När Jennifer Hiles var liten hade hon ett födelsemärke. Läkarna sa det skulle försvinna med tiden men det gjorde det inte och blev istället större.

Jennifers ansikte började även bli svullet och hon blödde regelbundet från både näsan och tandköttet.

Trots att familjen träffade flera stycken läkare hittade de aldrig någon behandling som fungerade.

Men när hennes mormor en kväll såg en kvinna som hade liknande symptom på TV så kontaktade de läkaren och Jennifer fick en diagnos.

Det Jennifer led av kallades för "Arteriovenösa missbildningar". Om venerna i hennes ansikte skulle brista kunde åkomman vara dödlig.

Men läkarna satte då in medicinska ballonger under hennes hud för att den skulle utvidgas. Nästan åtta veckor senare kunde hon opereras.

Missbildningarna opererade bort och hon fick hudtransplantation.

– När jag först såg mitt ansikte blev jag så glad. Jag kunde inte tro att det var jag, säger hon i videon från Little Things tre månader efter operationen.

– Jag hoppas att de kommande operationer går som planerat och att mitt ärr försvinner. Och jag hoppas att jag en dag kan gå in i mitt rum utan att människor bara ser min sjukdom, säger Jennifer som kommer behöva fler operationer i framtiden.

Se videon här nedan:


Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.