Tre kanadensiskor greps i Australien efter att ha försökt smuggla in nästan 100 kilo kokain.
1 av 2
Tre kanadensiskor greps i Australien efter att ha försökt smuggla in nästan 100 kilo kokain. - Foto: Instagram/Australian Border Police
Men i Australien fick resan ett snabbt slut. Nu har rättegången börjat.
2 av 2
Men i Australien fick resan ett snabbt slut. Nu har rättegången börjat. - Foto: Australian Border Police

Före detta nakenmodell togs med 95 kilo kokain – nu har hon erkänt

Nu inleds rättegången mot tjejerna som togs med 95 kilo kokain.


Den före detta nakenmodellen Isabelle Lagacé, 28 och Melina Roberge, 22 från Quebec var iväg på en två månader lång drömkryssning. Men när kvinnorna landsteg i Australien greps de av polisen, vilket Nyheter24 tidigare har skrivit om.

Tack vare knarkhundarna som fanns på plats fann polisen 95 kilo kokain i deras väskor till ett värde av 23 miljoner dollar, vilket är cirka 200 miljoner svenska kronor.

Under tiden på deras semester publicerade de även bilder på Instagram från resan. Lyxkryssningen kostade 11 000 pund per person, vilket är över 128 000 svenska kronor.

Resan började i Storbritannien och fortsatte sedan till USA och Sydamerika för att slutligen nå Australien. Under resan besökte de flera spännande platser så som New York, Bermuda, Ecuador, Tahiti, Colombia, Peru och Nya Zeeland.

Men väl framme i Australien åkte de alltså dit. Enligt myndigheterna var kvinnorna en del av en "väldigt välorganiserat" smuggelliga.

Beslaget var det största i Australiens historia när det gäller smuggling av droger via flyg eller båt. Nu har rättegången mot kvinnorna börjat.

Lagace har nu erkänt sig skyldig till att ha smugglat drogerna tillsammans med sex andra personer enligt hennes advokat Louis Ialenti, skriver Mirror.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
Senaste nytt

Migrationsverket: Har skärpt insatserna

Ikea delar ut bonus på 3,5 miljarder till sina anställda – så fördelas pengarna

45 miljarder kronor. Ja, så stor är Ikeas vinst de senaste två åren. Och nu väntar en rejäl bonus till de anställda, rapporterar Dagens Industri.

Putin håller årlig presskonferens i december

Rysslands president Vladimir Putin håller sin årliga presskonferens den 14 december, meddelar Kremls talesperson Dimitri Peskov.

Rekordvarmt 2023 – och det blir värre

Krossade värmerekord, ökade utsläpp av växthusgaser och minskande isar i Antarktis. Det är kontentan när FN:s meteorologiska organisation WMO släpper en ny rapport lagom till klimatförhandlingarna i Dubai.

Stopp i all tågtrafik mellan Stockholm och Sundsvall

Det är stopp för all tågtrafik söderut från Sundsvall till Stockholm, uppger Trafikverket.

Naloxon-nässprayen som räddar tusentals liv

Efter åratal av diskussioner ska den livräddande naloxonsprejen nu kunna köpas receptfritt på apotek. Förhoppningen är att undvika fler dödsfall bland de som överdoserat opioider. Men vad är naloxon och hur räddar den liv?