Katt vanvårdades i flera år – var täckt av ett kilo päls

Kattens päls hade tovat ihop sig på grund av ofrivillig vanvård, nu har centret som hjälpte katten ett viktigt budskap.


Det är ganska välkänt att om hundar lämnas ensamma så tovas deras päls ihop och bildar tovor som mer liknar dreads, som den här hunden som var täckt med 16 kilo päls efter att ha bott i en lada i sju år.

Katter tänker man sig tar hand om sin egen päls så bra att det inte kan hända, men tänk om. Den här katten kom in på Animal Rescue League Shelter & Wildlife Center i Pennsylvania efter att ha misskötts av sin ägare i flera år, skriver Little Things.

Bildkälla: Facebook

Ägaren, en pensionär, hade blivit så gammal att personen inte längre kunde ta hand om katten och när ägaren slutligen dog togs katten in till centret för att få hjälp.

Personalen sade att de aldrig tidigare sett något liknande och att katten mer liknade en bläckfisk än en katt. De såg ingen annan utväg än att raka av katten all päls. När de var klara hade de rakat bort mer än ett kilo päls, vilket gjorde katten betydligt gladare.

Bildkälla: Facebook

Nu har centret ett viktigt budskap till personer som har äldre släktingar med djur. De uppmanar alla att inte bara titta till sina nära och kära, utan se även till att deras husdjur mår bra, annars kan det lätt hända att man missar ofrivilligt djurplågeri.

Katten som nu kan röra sig igen kommer nu bo hos en avlägsen släkting till den förra ägaren, skriver Little Things.

Bildkälla: Facebook

Nyheter24 har tidigare skrivit om det hjärtskärande ögonblicket då den här valpen som varit instängd hela sitt liv blir klappad för första gången och den starka videon när två hjältar dödar den dödsdömda katten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du ett husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.