De gripna personerna misstänks ha kopplingar till den misstänkta gärningsmannen bakom lastbilsattacken i Berlin.
De gripna personerna misstänks ha kopplingar till den misstänkta gärningsmannen bakom lastbilsattacken i Berlin. - Foto: TT

Tre personer gripna i Tunisien efter lastbilsattacken i Berlin

Tre personer har gripits i Tunisien. Personerna misstänks ha kopplingar till den misstänkta gärningsmannen bakom lastbilsattacken i Berlin.


Tre personer som misstänks ha kopplingar till Anis Amri, som tros ha legat bakom lastbilsattacken i Berlin, har gripits i Tunisien. En av de gripna ska vara en bror- eller systerson till Amri, skriver den tidningen Focus.

Uppgifterna om de gripna personerna kommer från tunisiska myndigheter, skriver Expressen.

Det var i måndags kväll som en lastbil körde rakt in i en folkmassa som besökte en populär julmarknad i Berlin. Tolv personer dog och 48 personer skadades i attacken.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.