Torsdag 9 Dec
Stockholm

Försvunna Emilie Meng hittad död i vattenhål

Emilie har varit försvunnen sedan i somras.
Emilie har varit försvunnen sedan i somras. Foto: Privat

Danska Emilie Meng, 18, har varit försvunnen sedan i somras. Hennes försvinnande har berört hela Danmark.

Kommentera (31)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

UPPDATERING: Polisen har nu bekräftat att Emilie utsatts för brott och har öppnat en mordutredning. En kökskniv ska även ha hittats av polisens tekniker i närheten av fyndplatsen. Läs mer om det här.

Det var på julafton som polisen hittade en kropp i ett vattenhål ute på landet i Borup i Køge kommun, väster om Köpenhamn.

Kroppen obducerades med högsta prioritet på Retsmedicinsk Institut i Köpenhamn. Redan då fanns misstankar om att det kunde röra sig om försvunna Emilie Meng som varit spårlöst borta sedan i somras.

Nu har polisen fått det bekräftat att kroppen, som är i ett väldigt dåligt skick, tillhörde Emilie. Polisen säger även att behandlar ärendet som ett misstänkt brott.

Ekstrabladet har pratat med en person som bor på en camping i närheten av vattenhålet och han säger att han för några månader sedan sett en påse med damkläder ligga längs med vägen.

– En dag när jag kom på min moped såg jag en svart säck som låg intill vägen. När jag kom närmre såg jag att det låg ett bylte med damkläder i säcken. Jag är helt säker på det för där fanns en brunfläckad beh, säger han till tidningen.

Emilie Meng har varit försvunnen sedan i somras då hon sade hej då till sina vänner efter en utekväll. Hennes försvinnande har engagerat hela Danmark och både polis och civila har engagerat sig i sökandet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Emilies försvinnande vilket du kan läsa om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kommentera (31)
Kopiera länk
Dela