1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Sonali attackerades med syra – nu har hon funnit kärleken och blivit mamma

På över tio år vågade hon inte visa sig utomhus, men nu är hon ansikte utåt för tusentals andra syraattacksöverlevare.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Sonali Mukherjee , från Indien, var bara 17 år när hon attackerades och fick en burk syra kastad i ansiktet av tre män. Männen hade alla flirtat med och bjudit ut Sonali. Men hon hade gjort det klart att hon inte var intresserad, vilket männen inte kunde hantera, skriver The Sun.

Efter syraattacken blev Sonali blind och vågade inte visa sig utomhus. Hon stängde in sig i tio år och har genomgått över 28 rekonstruerande operationer sedan dess. Men smärtan och den dyra behandlingen blev för mycket för henne och för fyra år sedan ansökte hon om dödshjälp.

Bildkälla: Facebook

Det hon inte visste då var att livet snart skulle ta en ny vändning. Hon lyckades återhämta sig och bygga upp modet att vara med i en frågesport. Hon vann tre miljoner rupier, cirka 396 000 svenska kronor, för att kunna ha råd med sin behandling.

Men hennes framträdande på tv gjorde henne också till ett ansikte för många av de tusentals kvinnor som varit med om liknande attacker. Det tog inte lång tid innan hon började få brev från personer som såg upp till henne.

Bildkälla: Facebook

En av dessa brev kom från en ung man vid namn Chittaranjan Tiwary.Han övertalade Sonali att träffa honom och efter en tid blev de båda nära vänner och det dröjde inte länge innan han friade.

Paret gifte sig i april och har nu fått en dotter tillsammans. Dottern som ska heta Pari, som betyder "fe".

– Att vara en mamma är en verkligt fantastisk känsla och ögonblicket jag rörde vid hennes ansikte översköljdes jag av känslor. Det känns som jag fått mitt ansikte tillbaka. Alla säger att hon är lik mig, berättar Sonali.

>Bildkälla: Facebook

Männen som utförde syraattacken dömdes till nio års fängelse men blev frisläppta efter tre, skriver The Sun.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Carmens fantastiska förvandling efter syraattacken och om Fakhra som tog sitt liv efter att ha fått syra kastad i ansiktet, medan hennes gärningsman blev friad.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.
/
/