Arméns nya förbud: Inga fler selfies

Den schweiziska armén har fått ta krafttag mot främst kvinnliga rekryter som tar selfies och lägger upp på sociala medier.


Flera frustrerade militärofficerare har klagat på att nya rekryter tar alldeles för mycket selfies under militärövningar och i sina uniformer. Det har nu gått så långt att de nu förbjuder rekryterna att ta bilder på sig själva iförda sin militäruniform, skriver Mirror.

Bildkälla: Instagram

– Det finns en väldigt klar policy: inga bilder i uniformen. Och vill en person ta en bild så måste de fråga sitt befäl. Om de lägger upp snuskigt, sexistiskt eller rasisiskt innehåll på sociala medier kommer vi koppla in militärpolisen. Men om syftet är att visa upp en positiv bild av sin militärupplevelse skadar det inte militären, säger Daniel Reist, talesperson för den schweiziska militären.

Militären planerar även en sociala medier-kampanj nästa år för att visa hur en karriär inom militären kan se ut. Medan vissa lokala medier tror att det räcker med att visa upp de kvinnliga soldaterna för att göra samma poäng.

Bildkälla: Instagram

Enligt Reist är den även viktigt att kontrollera vad som läggs ut på sociala medier efter att en video där soldater visade upp hur de misskötte sig blev viral i Schweiz. I videon krockade de bland annat med militärfordon, iscensatte Star Wars och sov under tjänstgöring.

Bildkälla: Instagram

Men nu är det alltså slut med sociala medier för de schweiziska rekryterna, skriver Mirror.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den svenske militären som sökte efter en dejt på Blocket men hade ett väldigt speciellt krav och att miljoner Tindrare nu sagt sitt: det här är de hetaste yrkena.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är förbudet en bra idé?
Tack för din röst!