Onsdag 20 Okt
Stockholm

Kvinnan fick en chock när hon kollade sitt konto – hade fått 135 miljoner

En kvinna från Indien fick en chock när hon kollade sitt bankkonto.
1 av 2
En kvinna från Indien fick en chock när hon kollade sitt bankkonto. Foto: TT/Google Maps
Där fanns 138 miljoner kronor.
2 av 2
Där fanns 138 miljoner kronor. Foto: TT

Kvinnan dubbelkollade också med personen bredvid sig om summan på kontoutdraget stämde. Men det gjorde det.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tänk att du skulle vakna en dag och inse att du hade fått in 135 miljoner kronor på ditt bankkonto? Det hände den här kvinnan.

Sheetal Yadav, från Indien, fick sig en ordentlig chock när hon gick till en bankomat för två veckor sedan. På hennes konto fanns ungefär 14,7 miljoner dollar, vilket är runt 135 miljoner svenska kronor.

När hon fick syn på sitt kontoutdrag frågade hon personer bredvid sig om hon hade läst siffrorna rätt. Och ja, det hade hon gjort, skriver Mashable.

Hon besökte fler bankomater i området i hopp om att det skulle stå något annorlunda på kontoutdraget.

Hon, som har en lön på knappt 700 svenska kronor i månaden, gick tillbaka till banken för att göra något åt saken. Men väl på banken fick hon höra att hon skulle komma tillbaka senare eftersom chefen inte var på plats.

Men även när han var där så ville han inte göra något åt saken, berättar hon.

Kvinnan, tillsammans med sin man Ziledar Singh, har nu skrivit till premiärminister om händelsen för att få misstaget åtgärdat. Men hittills har de inte haft någon tur.

Paret insisterar på att de inte kunnat ha så mycket pengar på baken. Yadavs konto öppnades dessutom som en del av regeringens Jan Dhan Yojana, ett intiativ som ska få låginkomsttagare att öppna bankkonton. Detta för att att kunna få statsbidrag överförda direkt.

Dessutom har flera fall av pengatvätt uppdagats, där korrupta banktjänstemän använder dessa konton, skriver Mashable. Så det finns alltså en anledning för Sheetal Yadav att vara misstänksam.

Nyheter24 har även skrivit om Luke fick in över 14 miljoner på sitt bankkonto av misstag och om Christine som även hon fick in flera miljoner på sitt konto av misstag.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Kommentera (27)
Kopiera länk
Dela