Bilden till höger är en genrebild och har inget med händelsen att göra.
1 av 2
Bilden till höger är en genrebild och har inget med händelsen att göra. - Foto: TT/Google Maps
Pojkens tillstånd är nu kritiskt.
2 av 2
Pojkens tillstånd är nu kritiskt. - Foto: TT

Sexårig pojke lämnades på balkongen i 15 timmar – iklädd bara pyjamas

Pojken kämpar nu för sitt liv på sjuhuset efter att ha blivit lämnad på balkongen iklädd bara pyjamas.


En sexårig pojke kämpar för sitt liv på ett sjukhus i Belgien efter att ha blivit lämnad på en balkong iklädd bara pyjamas i 15 timmar som ett straff av föräldrarna, enligt uppgifter till Mirror.

Pojken var tvungen att stanna på balkongen till lägenheten där familjen bodde i i Bryssel efter att han själv tagit mat i köket, berättade åklagare.

När räddningspersonalen hittade pojken var han "medvetslös och led av hypotermi och undernäring".

Pojkens tillstånd är fortfarande väldigt kritiskt, berättar Bryssels åklagarkontor i ett uttalande, skriver Mirror. Hans tvillingsyster ska också ha tagits från lägenheten, då hon också ska ha lidit av bland annat undernäring.

Tvillingarnas 31-åriga mamma och den 21-åriga styvpappan har anhållits, misstänkta för "tortyr av en minderårig i beroendeställning"

Styvpappan ska ha erkänt utan att verka inse allvaret i de faktiska omständigheterna medan mamman fortfarande ska vara i förnekande, skriver Mirror.

Varken pojken eller flickan var registrerade i Belgien, vilket gör det svårt för myndigheterna att övervaka deras välbefinnande menade den lokala borgmästaren Emir Kir.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Polisen i Göteborg rapporterar om knivlagen

"Två personer bråkar på Nils Erikssonsplatsen. En av dem ska enligt de första uppgifterna bära kniv.", skriver polisen på sin hemsida.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

1 timme sedan
En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.