Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sexårig pojke lämnades på balkongen i 15 timmar – iklädd bara pyjamas

- 30/12/2016, 10:09 -
Bilden till höger är en genrebild och har inget med händelsen att göra.
1 av 2

Bilden till höger är en genrebild och har inget med händelsen att göra.

TT/Google Maps

Pojkens tillstånd är nu kritiskt.
2 av 2

Pojkens tillstånd är nu kritiskt.

TT

Pojken kämpar nu för sitt liv på sjuhuset efter att ha blivit lämnad på balkongen iklädd bara pyjamas.

En sexårig pojke kämpar för sitt liv på ett sjukhus i Belgien efter att ha blivit lämnad på en balkong iklädd bara pyjamas i 15 timmar som ett straff av föräldrarna, enligt uppgifter till Mirror.

Pojken var tvungen att stanna på balkongen till lägenheten där familjen bodde i i Bryssel efter att han själv tagit mat i köket, berättade åklagare.

När räddningspersonalen hittade pojken var han "medvetslös och led av hypotermi och undernäring".

Pojkens tillstånd är fortfarande väldigt kritiskt, berättar Bryssels åklagarkontor i ett uttalande, skriver Mirror. Hans tvillingsyster ska också ha tagits från lägenheten, då hon också ska ha lidit av bland annat undernäring.

Tvillingarnas 31-åriga mamma och den 21-åriga styvpappan har anhållits, misstänkta för "tortyr av en minderårig i beroendeställning"

Styvpappan ska ha erkänt utan att verka inse allvaret i de faktiska omständigheterna medan mamman fortfarande ska vara i förnekande, skriver Mirror.

Varken pojken eller flickan var registrerade i Belgien, vilket gör det svårt för myndigheterna att övervaka deras välbefinnande menade den lokala borgmästaren Emir Kir.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.