Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Josh försvann mystiskt från hemmafest – hittades död på obebodd ö

Bartendern Josh Pickard, 23, försvann på Sicilien. Tolv dagar senare hittades hans kropp på en obebodd ö.

Josh jobbade som bartender på Sicilien under sommaren 2015.

Han var på en hemmafest med minst 43 andra personer.

Han ska ha varit full.

Tolv dagar senare hittades hans kropp på en kobbe utanför ön.

23-årige bartendern Josh Pickard, från Storbritannien, hittades död tolv dagar efter att han försvunnit från en hemmafest i september 2015, skriver Mirror.

Josh arbetade under sommaren i en bar på den sicilianska ön Tresco. Natten han försvann ska han ha varit på en hemmafest med minst 43 andra personer.

Gästerna på festen beskrev Josh som allt från stupfull till rätt full men med full kontroll över sig själv. Under obduktionen konstaterades dock att Josh hade haft mer än dubbelt så mycket som den lagliga promillegränsen.

Bildkälla: Twitter

Dagen efter hemmafesten, när Josh, inte dök upp på jobbet, kontaktade hans kollegor polisen. En sökinsats inleddes men ingen Josh gick att finna.

Det var först tolv dagar efter hemmafesten som en fransman såg Josh kropp på en liten obebodd holme utanför Trescos kust.

Enligt polisen hade kroppen legat i vattnet flera dagar innan den hamnat på kobben. Josh identifierades genom sina tatueringar.

Nu frågar sig alla vad som hände Josh den där natten. Det sista som setts av honom var att han försökte köra en golfbil hem, men en tjej sade åt honom att han var för full för att köra och erbjöd sig att följa honom hem istället.

Bildkälla: Twitter

När tjejen kom tillbaka ut efter att ha hämtat sina saker så var Josh försvunnen. Polisens uppfattning var att det inte var likt Josh att lämna en fest ensam, och framför allt inte att gå till vattnet ensam.

Enligt obducenten finns det en möjlighet att Josh blivit puttad ut i vattnet, men kroppen i sig visade inga tecken på yttre våld.

– Det går inte att utesluta att han blivit puttad, men inget tyder på det. Jag har varit med om tillfällen då personer lagt sig för att sova på stranden och sedan blivit utdragna med tidvattnet. Det finns dock en möjlighet att han drabbats av "dry drowning" som kan inträffa när en person plötsligt kommer i kontakt med kallt vatten, vilket leder till en hjärtattack, säger han.

Temperaturen i vattnet vid tillfället var dock 15 grader. Likbesiktningen av Josh kommer pågå under hela den kommande veckan, skriver Mirror.

Tresco. Bildkälla: Wikimedia

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Mer:

Camilla, 28, försvann mystiskt på juldagen: "Vi börjar bli desperata"