Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det är 21 år mellan bilderna – men de är tagna av samma hemska anledning

På bilderna syns två flickor som båda heter Leah och som har råkat ut för samma fruktansvärda sak, trots att det är 21 år mellan bilderna.

Bilderna på tjejerna är tagna med 21 års mellanrum.

Leah Betts dog 1995.

Leah Robinson hamnade i koma 2016.

Men till skillnad från Leah Betts överlevde hon,

De här två hemska bilderna visar två tjejer som båda har namnet Leah. Båda två hamnade i koma efter att ha tagit drogen ecstasy. Med den enda skillnaden att den ena bilden är tagen 1995 och den andra 2016.

1995 chockades Storbritannien av 18-åriga Leah Betts död. Betts hamnade i koma efter att ha tagit ecstasy, men hennes liv gick inte att rädda. Hennes mamma valde då att publicera bilden på dottern i sjukhussängen för att varna andra tonåringar för den dödliga drogen.

Bildkälla: Wikimedia

Nu, över två årtionden senare, har en annan mamma valt att göra samma sak. 16-åriga Leah Robinson hamnade i koma efter att ha tagit drogen under mellandagarna.

Leahs mamma Kerry Robinson, 35, postade då en bild dottern, omgiven av slangar och livsuppehållande utrustning. På Facebook skrev hon: "Det här är vad ecstasy gör – snälla ta det inte".

Enligt mamman var Leah i ett väldigt dåligt skick och försattes i koma ett dygn efter att hon tagit drogen när läkarna gjort en hjärnröntgen.

Bildkälla: Facebook

– Jag lade upp bilderna så att ingen skulle få för sig att ta de här pillerna igen. Jag klandrar mig själv jättemycket. Hon blev nedkyld också, hon hade tur att läkarna kom fram till henne i tid, förklarar Kerry för Daily Mail.

Enligt Kerry var det även två andra ungdomar som behövde sjukhusvård efter att ha tagit samma piller som Leah. Som tur var så vaknade hennes dotter faktiskt upp ur koman och kommer bli helt återställd, till skillnad från Leah Betts.

Leah Betts tog drogen på sin 18-årsdag och hittades sedan medvetslös i badrummet av sin mamma. Dödsorsaken var vattenförgiftning efter att hon druckit mer än tre liter på väldigt kort tid, skriver Daily Mail.

Leah Robinson hade tur som överlevde. Bildkälla: Facebook

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

Har du tagit ecstasy någon gång?

Mer:

Steph drogades på krogen: "Jag hade spasmer och kunde inte andas"