Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

400 norska studenter blev hemskickade från Sälen

- 11/01/2017, 22:09
1 av 3

Omkring 400 norska studenter skickades hem från Sälen.
2 av 3

Omkring 400 norska studenter skickades hem från Sälen.

TT

De ska även ha fått en varning innan.
3 av 3

De ska även ha fått en varning innan.

TT

Hundratals norska studenter skulle stanna i Sälen till onsdagen men redan på tisdagen fick de packa sina väskor.

Runt 400 studenter från Høyskolen Kristiania åkte till Sälen i söndags för att åka skidor och festa. Men resan tog slut tidigare än planerat när studenterna fick packa sina väskor och åka hem.

Egentligen skulle de stanna i Sälen tills onsdag men på tisdagen blev de väckta av företaget Skistar, som driver de flesta skidanläggningarna i Sälen. Företagets representater berättade att studenterna skulle lämna anläggningen på en gång och därför packa sina väskor.

– Vi och våra gäster förväntar sig att man på en skidsemester ska ha respekt för andra gäster och förhålla sig till ordningsreglerna. Det har inte fungerat i det här fallet, säger Skistars presskontakt Linda Morell till tidningen VG.

Innan de blev ombedda att lämna anläggningen så hade de även varnats. Skulle studenterna inte förbättra sig så skulle de bli tvungna att åka hem tidigare.

Men Skistar vill inte kommentera vad det är som studenterna har gjort. På Facebook-sidan ”HK till fjells – Sälen 2017” skriver studentföreningen dock att studenterna blev hemskickade grund av brott mot ordningsföreskrifterna, bråk på en nattklubb och säkerhetsrelaterade frågor, skriver VG.

– Vi hade rum vägg i vägg med flera barnfamiljer och har fått flera klagomål. Det är inte mer spännande än så, säger Morten Lauvås, som är ansvarig för Studentunionens evenemangsavdelning till tidningen VG.

Lauvås berättar att han är ledsen över hur det blev och enligt honom ska studenterna ha bott i ett område där barnfamiljer befann sig.

Studenterna ska även ha haft egna vakter med sig, enligt Lauvås, men att Skistar menade att det inte räckte.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit i Sälen?