Videon där Petra Laszlo sparkade och lade fällben för flyktingar som sprang från polisen blev viral och spreds över hela världen.
1 av 2
Videon där Petra Laszlo sparkade och lade fällben för flyktingar som sprang från polisen blev viral och spreds över hela världen. - Foto: TT
Händelsen skedde i september 2015.
2 av 2
Händelsen skedde i september 2015. - Foto: Ap

Fotografen blev ökänd för att ha sparkat flyktingar – nu har hon fått sin dom

I september 2015 spreds videon på när den ungerska fotografen Petra Laszlo sparkade flyktingar som sprang från polisen.


Den ungerska fotografen fångades på video när hon sparkade två flyktingar och lade fällben för en man som sprang med sitt barn i famnen. Samma man som sedan blev omskriven då han blev erbjuden ett jobb som fotbollstränare i Spanien.

Videon där man ser Petra Laszlo sparka flyktingar blev viral. Reaktionerna var starka över hela världen och Petra Laszlo blev sparkad från sitt jobb på tv-kanalen N1TV, en kanal som har nära band till det ultranationalistiska partiet Jobbik.

Petra Laszlo har försvarat sig genom att säga att hon agerade i självförsvar.

– Jag vände mig om och såg flera hundra personer komma mot mig. Det var otroligt skrämmande, har hon tidigare sagt till BBC.

Men kvinnans ursäkt har inte godtagits av rätten. Hon har nämligen inte bara blivit av med sitt jobb. Nu har kvinnan också dömts till tre års skyddstillsyn.

Enligt BBC planerar Petra Laszlo att överklaga domen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde straffet ha varit hårdare?
Tack för din röst!