Torsdag 26 Maj
Stockholm

Matthew fick sitt livs chock – hans biologiska pappa är känd seriemördare

Lika som bär. Till vänster Matthew Roberts. Till höger Charles Manson.
1 av 4
Lika som bär. Till vänster Matthew Roberts. Till höger Charles Manson. Foto: TT
Charles Manson.
2 av 4
Charles Manson. Foto: AP
Så här ser Charles Manson ut i dag.
3 av 4
Så här ser Charles Manson ut i dag. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation / Ap
Matthew Roberts har aldrig träffat sin pappa. Men de har haft kontakt över brev i 15 år.
4 av 4
Matthew Roberts har aldrig träffat sin pappa. Men de har haft kontakt över brev i 15 år. Foto: Faksimil Youtube

Adopterade Matthew Roberts blev varnad för att ta kontakt med sin biologiska mamma. När han lärde känna henne fick han veta den mörka sanningen. Att han är son till den ökände sektledaren Charles Manson.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Matthew Roberts växte upp som en helt vanlig kille med en svensk mamma och en tysk pappa. Först i femte klass avslöjade hans syster föräldrarnas hemlighet, att han var adopterad. Då hade han ingen aning om att han senare skulle få ytterligare en stor chock.

Vid 25 års ålder började Matthew leta efter sina biologiska föräldrar.

– Jag pratade med kvinnan som jobbade på adoptionsbyrån under tiden för adoptionen och som fortfarande jobbade kvar. Hon försökte varna mig för min mamma, för att hon var psykiskt sjuk antar jag, berättar Matthew för News.com.

När de fick kontakt berättade Matthews mamma för sin son att hon varit vän med Mary Brunner, en av medlemmarna i Mansonfamiljen. Det var hon som presenterade Matthews mamma för Charles Manson – en av världens mest ökända seriemördare.

Charles MansonTT

Matthews mamma avslöjade delar av sanningen efterhand, då de lärde känna varandra.

– Hon sa att jag kom till genom en våldtäkt. Att det var vid en sexorgie där flera personer deltog och där droger var inblandade, och att hon hade blivit våldtagen, säger Matthew till News.com.

Mamman berättade att hon hade varit del av en ökänd grupp med hippies under 60-talet som hade kopplingar till Charles Manson. På frågan om Charles Manson hade varit med under orgien sa mamman att han hade varit med.

– Jag frågade om hon hade haft sex med honom och hon sa att hon inte visste. Men när jag såg mig i spegeln så såg jag att jag såg ut som hans tvilling, säger Matthew.

Eftersom hans mamma blev upprörd när han ställde frågor om Manson så bestämde han sig för att skicka ett brev direkt till den före detta sektledaren.

Charles MansonAP

– Jag fick ett svar, sedan ett till. Han kom ihåg min mamma och berättade detaljer som han inte hade kunnat känna till om han inte varit där vid den tiden, säger Matthew till News.com.

Matthew har haft brevkontakt med sin pappa under 15 år, men har aldrig träffat honom. Han berättar för News.com att hans liv har varit tufft. Han är musiker och har bland annat fått höra att han utnyttjar sin pappas "kändisskap" för att bli framgångsrik. En del säger också att han ljuger om att han är Charles Mansons son, även om de är oerhört lika.

Matthew Roberts Faksimil Youtube

– I en del av hans brev är han hjärtlig och ger faderliga råd. I andra brev är han arg, som när han var upprörd över att en av mina låttexter innehåller raden "Vad skulle du göra om du fick reda på att Charlie Manson våldtog din mamma?", säger Matthew till News.com.

Den före detta sektledaren Charles Manson befinner sig på California’s Corcoran State Prison, där han avtjänar flera livstidsstraff för de mord Mansonfamiljen genomförde.

Tycker du att Matthew och Charles Manson är lika?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela