Stockholm

Nio kvinnor avslöjar: Därför hatar jag fortfarande min bröllopsdag

Det är tyvärr inte alla bröllop som blir lyckade.
1 av 4
Det är tyvärr inte alla bröllop som blir lyckade. Foto: TT
Sarah: "Min bästa vän "glömde bort" att komma".
2 av 4
Sarah: "Min bästa vän "glömde bort" att komma". Foto: TT
Jolene: "Jag fick en panikångestattack på toaletten och min svärfar hjälpte mig smyga ut genom bakdörren"
3 av 4
Jolene: "Jag fick en panikångestattack på toaletten och min svärfar hjälpte mig smyga ut genom bakdörren". Foto: Pixabay
Rachel: "Min man hade tagit massor av droger kvällen innan bröllopet på sin svensexa."
4 av 4
Rachel: "Min man hade tagit massor av droger kvällen innan bröllopet på sin svensexa.". Foto: Pixabay

En fantastisk dag som man aldrig glömmer. Eller? Här berättar nio kvinnor om sina bröllopsdagar – som de helst vill glömma.


Läs mer

Det finns mycket som kan gå fel under ett bröllop. Förväntningarna är skyhöga, och inte sällan är också mindre trevliga släktingar och mycket alkohol inblandat. Det är med andra ord inte så konstigt att det ibland inte blir som man tänkt sig.

Sajten Broadly har sammanställt några kvinnors berättelser om hur de upplevde sin bröllopsdag.

Sarah: Min bästa vän "glömde bort" att komma och min pappas tal bestod bara av de här orden: "Tack för att ni kom". Hemska bilder från min mans svensexa skickades till mig under mottagningen som ett "skämt." Otroligt nog är vi, många år senare, fortfarande gifta.

Jolene: Jag hatade varenda minut av dagen för jag visste att det jag gjorde inte var rätt. Till och med i bilen på väg till kyrkan där 70 gäster väntade så grät jag. Inte för att jag var glad, utan för att jag var livrädd inför misstaget som jag höll på att göra. Alla trodde såklart bara att jag var nervös. Jag hade försökt ställa in bröllopet men jag hade talat till döva öron, och min fästman hade till och med hotat med att ta livet av sig.

I slutet av bröllopet var jag ett vrak. Jag fick en panikångestattack på toaletten och min svärfar hjälpte mig smyga ut genom bakdörren och tillbaka in i bilen. Jag stannade inlåst i badrummet hela kvällen tills min man somnade. Jag lämnade honom tio månader senare.

Bildkälla: Pixabay

Amy: Jag var ensam under morgonen på bröllopsdagen. Jag minns att jag satt på sängen, höll i min klänning, och tänkte: "Det här är verkligen skit". Min systers pojkvän friade på dansgolvet, och hon insisterade på att DJ:n skulle berätta om hennes förlovning för alla och krävde att de skulle få den första dansen.

Jag var så arg i slutet av natten att jag bad DJ:n spela "The Manic Street Preachers". Den enda sången av dem de hade var "If you tolerate this" (en sång om spanska inbördeskriget), så det slutade med att jag dansade ensam till den. Hur man dansar till den låten? Man snurrar runt planlöst.

Suzanne: Jag kände mig som en idiot den största delen av tiden. Jag kunde inte hantera hela grejen att vara i centrum, så jag bestämde mig för att gifta mig under en semester i Italien, och berättade de "glada" nyheterna för min familj kvällen innan.

Nyheten slog ner som en lammkotlett på en vegetarisk middag. Våra föräldrar trodde att vi bara skulle på semester, så de blev väldigt upprörda av chocken. Då insåg jag plötsligt hur självisk jag varit. Trots att platsen vi var på var otroligt vacker så har jag, på de få bilderna jag har, ett rött och svullet ansikte efter att ha gråtit.

Bildkälla

Meg: Under bröllopet kom min mammas kille in, till min musik, precis innan jag skulle göra det. Jag blev vansinnig. Gästerna fortsatte att prata om hur han hade "stulit scenen" istället för att prata om vårt bröllop. En storm förstörde vårt strandbröllop, så istället för cocktails i strandhyddor, krabbfiske, strandpromenader och grillning så satt vi ett konferensrum hela dagen.

Jag var gravid i trettonde veckan så jag kunde inte ens dricka för att må bättre. Jag kan fortfarande inte prata om bröllopet med min familj eller titta på bilderna.

Rosa: Precis innan jag skulle lämna kyrkan avslöjade min mamma att hon hade testat min bröllopsklänning medan hon förvarade den hemma hos sig, och pappa hade tagit bilder på henne i den.

Våra bröllopspresenter blev stulna, bestmannens tal handlade bara om hans eget bröllop, han pratade i evigheter och nämnde ingenting om mig eller min man. Min svärmor dök upp i svart från topp till tå och berättade för alla att det var en sorglig dag eftersom hon förlorade sitt enda barn.

En av gästerna missade själva bröllopet, men dök upp på festen alldeles svettig och i shorts, eftersom han kom direkt från att ha sett på finalen i Wimbledon. Vår fotograf drog sig ur i sista sekunden. Min pappa höll det hemligt för att jag inte skulle få panik, och bytte ut honom mot en fotograf vars vanliga jobb var att fotografera lik för det lokala sjukhusets bårhus.

Det är i alla fall de bästa bilderna som har tagits av mig, fortfarande.

Bildkälla

Katie: Min man är amerikan, så hans föräldrar anordnade ett andra bröllop för oss i USA, eftersom de inte brydde sig om att komma på det första. Hans mamma bokade ett tacky bröllopskapell och köpte en strassklänning åt mig.

Hans mamma sa till min man: "Jag bryr mig inte om vad hon vill ha. Det här är min dag!". Hon pratade inte med mig en enda gång under dagen. På middagen hade hon planerat att min man skulle ge henne röda rosor istället för till mig under den första romantiska sången (det slutade med att han gav en ros till henne och resten till mig).

Hon krävde att den första dansen skulle vara mellan de två till en sång hon gillade. Vi undvek det genom att byta låt till "Suspicious minds" av Elvis. Hans familj skickade runt en bild på min man (inte på oss) och alla signerade den, med meddelanden till min man men inte till mig. Han och jag tog oss därifrån så fort vi kunde, åkte gocart och letade upp en bar.

Vi har precis firat vår 15:e bröllopsdag.

Rachel: Min fästman var Sydafrikan och vi gifte oss i Durban. Jag hade två krav: Jag ville inte gifta mig på golfklubben, och jag ville ha en DJ. Hans pappa bokade vårt bröllop på golfklubben och hyrde ett band. Medan vi åt bröllopsmiddag på terassen började en golfare spela precis framför oss. Min kompis gick upp till honom och sa "ursäkta, men är du galen?" och killen fortsatte spela eftersom "jag övar för en turnering. Oroa er inte, jag är en helt okej golfare så jag kommer inte att träffa någon".

Min man hade tagit massor av droger kvällen innan bröllopet, på sin svensexa. Hans hjärna var helt förstörd under dagen. Han var inte normal igen förrän två veckor senare.

Bildkälla: Pixabay

Sadie: Jag har inte ens tittat på DVD:n än. Själva bröllopet var fantastiskt, men festen kantades av problem. Min pappa (som, antar jag, inte känner mig så väl) gav ett konstigt tal och under hela dagen var vi på helspänn och undrade om min alkoholiserade mamma skulle uppföra sig.

Min så kallade vän gick hela tiden ner till källaren, där musiksystemet var, och ändrade vår spellista som vi hade satt ihop noggrant. Efter några drinkar gjorde jag ett spontant tal där jag hedrade min "frånvarande gamla moster", innan jag skyndade mig att säga "hon är inte död, dock".

Halvvägs genom bröllopsfrukosten kom en kompis dit sent eftersom han hade tittat på en fotbollsmatch mellan Skottland och Azerbadjan som hade gått till straffar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du gift?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.