Om takbarer är det bästa du vet så är Hongkong helt rätt ställe för dig.
1 av 8
Om takbarer är det bästa du vet så är Hongkong helt rätt ställe för dig. - Foto: therooftopguide.com
EYE BAR. Eye Bar är en snygg, avskalad och modern takbar som ligger med utsikt över Victoria Harbour, Hongkong-ön och dess skyline. Deras specialitet är goda drinkar och ett måste är att prova deras egen specialdrink Suzie Wrong.
2 av 8
EYE BAR. Eye Bar är en snygg, avskalad och modern takbar som ligger med utsikt över Victoria Harbour, Hongkong-ön och dess skyline. Deras specialitet är goda drinkar och ett måste är att prova deras egen specialdrink Suzie Wrong. - Foto: therooftopguide.com
SEAFOOD ROOM. Här är den takbar i Hongkong som har den bästa skaldjursmenyn. Och utsikten går inte heller av för hackor med en magnifik panoramautsikt över Honkongs skyline. Inredningen är färgstark men bekväm.
3 av 8
SEAFOOD ROOM. Här är den takbar i Hongkong som har den bästa skaldjursmenyn. Och utsikten går inte heller av för hackor med en magnifik panoramautsikt över Honkongs skyline. Inredningen är färgstark men bekväm. - Foto: therooftopguide.com
OZONE AT THE RITZ CARLTON. Det här är världens högsta belägna takbar. Den ligger på 118 våningen i lyxhotellet Ritz Carlton. De serverar utsökta drinkar, men erbjuder även en champagnebrunch på söndagar.
4 av 8
OZONE AT THE RITZ CARLTON. Det här är världens högsta belägna takbar. Den ligger på 118 våningen i lyxhotellet Ritz Carlton. De serverar utsökta drinkar, men erbjuder även en champagnebrunch på söndagar. - Foto: therooftopguide.com
SEVVA. För att komma in på Sevva måste du ha rätt klädsel. Utsikten är lika mycket vänd mot Honkongs skyskrapor som mot hamnen. Drinkarna är utsökta, men relativt dyra.
5 av 8
SEVVA. För att komma in på Sevva måste du ha rätt klädsel. Utsikten är lika mycket vänd mot Honkongs skyskrapor som mot hamnen. Drinkarna är utsökta, men relativt dyra. - Foto: therooftopguide.com
SKYE AT HOTEL DE PARK LANE. En snygg och stram takbar med modern inredning. Här är det viner som gäller mer än drinkar, men menyn håller även den hög kvalitet. Utsikten är ganska överväldigande med utsikt över vattnet och Honkong skyline.
6 av 8
SKYE AT HOTEL DE PARK LANE. En snygg och stram takbar med modern inredning. Här är det viner som gäller mer än drinkar, men menyn håller även den hög kvalitet. Utsikten är ganska överväldigande med utsikt över vattnet och Honkong skyline. - Foto: www.mswimage.co
SUGAR. Den här takbaren har en rejäl terass med en fantastisk utsikt. Servicen är utmärkt och stämningen avslappnad. Terrassen kan även hyras för privata events på dagtid. Ett perfekt ställe att se solnedgången och sedan gå ut i Hongkongnatten.
7 av 8
SUGAR. Den här takbaren har en rejäl terass med en fantastisk utsikt. Servicen är utmärkt och stämningen avslappnad. Terrassen kan även hyras för privata events på dagtid. Ett perfekt ställe att se solnedgången och sedan gå ut i Hongkongnatten. - Foto: therooftopguide.com
WOOLOOMOOLOO. Här kanske du hittar den mest spektakulära utsikten av alla takbarer i Honkong, med utsikt över Victoria Harbour, Wan Chai och Happy Valley. Restaurangen är inriktad på kötträtter och vin samt drinklista håller hög standard.
8 av 8
WOOLOOMOOLOO. Här kanske du hittar den mest spektakulära utsikten av alla takbarer i Honkong, med utsikt över Victoria Harbour, Wan Chai och Happy Valley. Restaurangen är inriktad på kötträtter och vin samt drinklista håller hög standard. - Foto: therooftopguide.com

7 takbarer i Hongkong du måste besöka innan du dör

Vem älskar inte takbarer? Här är sju stycken du måste besöka någon gång i livet – var inte höjdrädd bara.


Det är sajten The Rooftop Guide som har samlat de sju bästa takbarerna i världsmeteropolen Hongkong. På grund av stadens många skyskrapor blir även utbudet av coola, softa, lyxiga och spektakulära takbarer därefter.

De flesta av dem erbjuder en nästintill magisk utsikt över både vattnet och Honkongs berömda skyline, kombinerat med kök i toppklass och utsökta drinkar. Allt i en modern och snygg miljö.

De flesta av barerna ligger inom gångavstånd från varandra så om du känner dig manad kan du dra av några stycken på en kväll.

Men det finns även de som ligger lite längre bort som ger en annan utsikt över staden än de som ligger lite mer centralt.

Kolla in fler av takbarerna i bildspelet ovan.

Läs också om vilka städer i världen som är dyrast att bo i

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du besöka någon av de här barerna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. Nu döms en 26-årig man som greps vid tillslaget för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse, rapporterar P4 Östergötland.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.